Uitnodiging vormsel Sint Elisabethparochie

Heilige Geest 01Je gaat binnenkort beginnen met het laatste jaar van de basisschool. Dit wordt een belangrijk jaar. Je staat voor grote keuzes; naar welke middelbare school ga je straks en wat wil je later worden? Het volgende gaat ook over een keuze.

Het Vormsel is één van de zeven sacramenten in de kerk en een vervolg op het sacrament van het Doopsel en van de Eucharistie (Eerste Communie). Toen je nog maar net was geboren hebben je ouders meestal de keuze gemaakt om je te laten dopen of niet en om je later je Eerste Communie te laten doen of niet. Maar nu zijn jullie een paar jaar ouder geworden. Het is nu vooral aan jou zelf om de volgende keuze te maken. Wil je – als je bent gedoopt en je Eerste Communie hebt gedaan – nu ook het heilig Vormsel ontvangen? Met een keuze voor het heilig Vormsel geef je aan dat je het met de beslissing van je ouders, om je toen te laten dopen en jou je Eerste Heilige Communie te laten doen, eens bent en dat je nu zelf de volgende stap wilt zetten.

De voorbereiding op het heilig Vormsel gebeurt aan de hand van het project ‘in vuur en vlam’. Dat is geen saai project, maar een leuk eigentijds project, waar we met elkaar ter voorbereiding op het Vormsel mee aan de slag gaan.

Wil jij ook gevormd worden en ga je mee op weg met ons? Durf jij te kiezen voor Jezus, voor de kerk, voor God? Je ouders, de pastor en de vormsel-werkgroep willen je daar graag bij helpen. Na de vakantie gaan we daar mee beginnen.

Download het formulier. Daar vind je informatie over onze parochie, maar ook over de data van de voorbereidingsbijeenkomsten en een aanmeldformulier voor het Vormsel. Vul dit in en stuur het vóór 10 juli a.s. naar ons terug. Je mag het natuurlijk ook afdrukken en in de brievenbus van de pastorie, St. Jozeflaan 3 in Raamsdonksveer, stoppen of bij de pastorie in je eigen woonplaats afgeven. Zullen we maar zeggen: tot ziens?!
Deze uitnodiging is bedoeld voor de kinderen uit Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg. Voor de kinderen uit Hank, Dussen en Sleeuwijk/Woudrichem graag contact opnemen met Kees Waas p.w. kwaas@sintelisabethparochie.nl

Bijlage: uitnodiging Heilig Vormsel 2015