Klik hier voor foto’s van de Sint Elisabethviering 2022

Stille aanbidding

“Aanbidding is de Heer gezelschap houden. Maar veel meer nog is het de Heer toelaten iets in ons hart te doen”, (Mgr. Van den Hende 30 juni 2018)

Eucharistische aanbidding is het aanbidden van de geconsacreerde hostie. Deze wordt hiervoor geplaatst in een gouden houder, de monstrans. De geconsacreerde hostie is volgens de rooms-katholieke kerk het lichaam van Jezus zélf, in de gedaante van brood. De oorsprong hiervan is dat Jezus zichzelf gaf aan zijn leerlingen tijdens het laatste avondmaal. Hij brak het brood en deelde het aan zijn vrienden uit en zei: “Dit is mijn Lichaam, dat voor jullie gebroken zal worden”. In de geconsacreerde hostie is Jezus werkelijk in ons midden aanwezig en kan Hij worden aanbeden.

De eerste vrijdag van de maand is de eucharistische aanbidding. Deze is afwisselend in Raamsdonk en Hank.
In de maanden van de zomertijd is de aanbidding om 19.00 uur.
In de maanden van de wintertijd is de aanbidding om 15.30 uur.

Rooster van aanbidding

vrijdag 2 december15.30 uurHank
vrijdag 6 januari15.30 uurRaamsdonk
vrijdag 3 februari15.30 uurHank
vrijdag 3 maart15.30uRaamsdonk
vrijdag 7 april geen aanbiddingGoede Vrijdag
vrijdag 5 mei19.00 uurHank

Wat kan ik doen tijdens de eucharistische aanbidding?

Tijdens de aanbidding kunt u in stilte bij Jezus zitten of neerknielen. Eigenlijk hoeft uzelf helemaal niets te doen. Het beste dat u kunt doen, is uw hart openstellen en ontvangen wat God u wilt geven. Op deze manier komt u écht tot rust. U kunt al biddend op zoek gaan naar het wezenlijke van ons bestaan.