Over het verwelkomen van Sinterklaas in de parochie

Medio november komt Sinterklaas in het land. Het is goed gebruik dat de Sint op de vele plekken waar hij komt, van harte welkom wordt geheten. Ook in de Parochie Sint Elisabeth in Raamsdonksveer is de Sint, zoals alle jaren, van harte welkom. Dit laat de parochie weten naar aanleiding van vragen.

Pastoor John van der Laer zal Sinterklaas graag van harte welkom heten, wanneer deze op bezoek komt in Raamsdonksveer. In gesprek met verschillende betrokkenen wordt hiervoor dit jaar een nieuwe vorm gezocht, vanuit respect voor de liturgie en met het gebruikelijke warme welkom aan de Sint.

Pastoor John van der Laer, die medio 2016 aantrad als pastoor van de parochie, sprak hierover in de eerste helft van 2017 met de parochiekerncommissie. Aanleiding was de eucharistieviering, waarin Sinterklaas vorig jaar werd verwelkomd. In een evaluatie heeft de pastoor vastgesteld dat enkele belangrijke liturgische bepalingen onvoldoende aan bod kwamen en meer aandacht vragen.

In de viering van de heilige Mis in de parochie is de pastoor de celebrant. Krachtens zijn priesterwijding spreekt hij de bepaalde liturgische teksten uit en verricht hij de bepaalde liturgische handelingen. Op deze wijze stelt de priester Christus present. Dit heilige gebeuren vraagt om zorgvuldigheid en respectvolle omgang.

De parochie heet de Sint graag van harte welkom.

Sint Elisabethparochie

Postadres: Sint Jozeflaan 3