MARIAZANGAVOND GEWELDIG SUCCES

Woensdag 4 oktober jongstleden vond in onze parochie voor de eerste keer een Mariazangavond plaats. Deze avond stond in het teken van OLVrouw van Fatima. Op 13 mei 2017 was het honderd jaar geleden dat Maria voor de eerste keer verscheen in Fatima.

Dit geweldige zangfestijn vond plaats in de Heilige Gertrudiskerk in Geertruidenberg.

Na een openingszang, die niet bij iedereen bekend was, kwamen de zangprestaties van de koren pas goed tot hun recht. Tussendoor waren er gebeden en gedichten.

We bedanken de volgende koren voor hun medewerking:

Tinter uit Raamsdonksveer

Parochiekoor uit Hank

Cantica uit Raamsdonksveer

Bavokoor uit Raamsdonk

Parochiekoor uit Woudrichem

YRDV uit Raamsdonksveer

Sint Cecilia uit Raamsdonksveer

Parochiekoor Cecilia uit Geertruidenberg

Voor het verzorgen van koffie/thee en een drankje zeggen wij ‘dank je wel’ aan de vrijwilligers uit Hank en natuurlijk ook een dankwoord aan de vrijwilligers die de kerk in Geertruidenberg ‘zang-klaar’ maakten!

Zoals diaken Tobé in zijn slotwoordje zei: dit is een andere manier van ‘kerk zijn’!

Na afloop klonken er vele positieve reacties dus deze avond is zeker voor herhaling vatbaar!

Leuk dat er ook publiek aanwezig was om mee te genieten van dit fantastisch zangfestijn.

Wijlen pastoor van Gool (Raamsdonksveer) zei altijd: als je goed meezingt, bid je dubbel zo hard!

Mary van den Kieboom

Parochiekern Raamsdonksveer