Leesgroep:  ‘Eindelijk Thuis’ – Henri Nouwen, bijeenkomst 10 april aanvang 19.30 uur

Aan de hand van een gezamenlijk te lezen boek willen we met elkaar over geloof en spiritualiteit in gesprek komen. We beginnen met het boek ‘eindelijk thuis’ van de overleden priester en wetenschapper Henri Nouwen (1932-1996).

In ‘Eindelijk thuis’ beschrijft Nouwen in een kritisch zelfonderzoek zijn onrust, twijfel en worsteling met het leven. Dat doet hij aan de hand van Rembrandts schilderij ‘De verloren zoon’ waarbij de schrijver steeds een ander perspectief kiest. Nu eens ziet hij de verloren zoon in zichzelf, dan weer de zoon die – in een hoek van het schilderij – thuisbleef en tot slot spiegelt hij zichzelf aan de vaderfiguur. Minutieus beschrijft hij de personages en taferelen op het doek en stelt zichzelf voortdurend de vraag: wie ben ik en hoe verhoud ik mij tot de rollen van vader, broer en zoon, mede in geestelijk opzicht.

Nouwen laat zien dat je je hart kunt volgen, zoals hijzelf deed door een glanzende wetenschappelijke carrière te verruilen voor werk in de gehandicaptenzorg, maar dat dat niet automatisch betekent dat je problemen zijn opgelost.

De eerste bijeenkomst van de leesgroep zal zijn op dinsdagavond 10 april 2018 – 19.30 uur (pastorie Raamsdonksveer).

Leiding: Pastoor van der Laer

Het is fijn als u tevoren de proloog in het boek hebt gelezen, maar dit is niet noodzakelijk. Ook is het prettig als u zich tevoren kunt opgeven bij onze team-assistente (email teamassistente@sintelisabethparochie.nl), zodat wij ongeveer weten op hoeveel personen wij mogen rekenen, maar als u op het laatste moment besluit te komen, bent u uiteraard ook welkom.

Het ISBN nummer van Eindelijk thuis is: 9789020999792 (Lannoo). Het boek is veelal ook als paperback te koop voor een bedrag tussen de 13 en 15 euro en is bij elke boekhandel te bestellen.