Extra bijeenkomst communicanten Raamsdonksveer & Geertruidenberg.

Na een woord van welkom, beginnen we ook deze bijeenkomst met het Onze Vader spel. De bidkaars wordt aangestoken en gezamenlijk bidden we het Onze Vader en het Weesgegroet.

Elly zet alle kinderen neer van klein naar groot. Dit wordt gedaan ter voorbereiding voor de Eerste Heilige Communieviering. Want we willen ze natuurlijk wel allemaal goed zien zitten in de communieviering van 19 mei op het priesterkoor.

Daarna gaan we knutselen oftewel verven. Ze mogen allemaal een klein doosje in de kleuren verven die ze mooi vinden. De kinderen zijn nieuwsgierig en vragen wat de bedoeling is van dit doosje? “Dat blijft een verrassing” zeggen de dames! Willy geeft, als de doosjes klaar zijn en liggen te drogen, eerst goed uitleg wat de bedoeling is van de volgende opdracht namelijk het maken van een zelfportret. Onze Rembrandts in spé, hebben goed geluisterd en prachtige schilderijtjes van zichzelf gemaakt!

Na de ranja met een snoepje mogen de kinderen rond de kruk, waarop Willy zit, op de grond plaats nemen. Met mooie vertelplaten vertelt Willy, de kinderen het verhaal ‘Pasen’ over de dood en de opstanding van Jezus. De kinderen waren muisstil en Maria liet bij ieder stukje tekst de bijpassende afbeelding zien. Na afloop van het verhaal hebben we de kruisweg in de kerk gelopen. Erg onder de indruk kwamen we met de kinderen terug in de bij-sacristie.

De kinderen kregen nog een laatste opdracht namelijk het versieren van de Palmpaasstok. Deze mogen ze thuis afmaken. De kinderen hebben allemaal een brief meegekregen met uitleg over het hoe en wat van de Palmpaasstok. Wij zijn erg benieuwd, wat voor lekkers jullie eraan gaan hangen! Maar gaan dat zien op PALMZONDAG 14 april om 09.30 uur in de H. Bavokerk te Raamsdonk waar we met alle communicanten uit de regio Dongemond gezamenlijk Palmzondag zullen vieren.

De volgende kinderbijeenkomst is op donderdag 11 april 18.30 uur.