Eerste Communieviering, parochiekern Raamsdonksveer.

2016 EHC Rveer 2Op zondag 29 mei was het dan zover voor 25 kinderen uit de parochiekern Raamsdonksveer. De O.L.V. Hemelvaartkerk was voor deze feestelijke gebeurtenis op de zaterdagmiddag voorafgaande aan de viering door de werkgroep en door  enkele ouders prachtig versierd, de vlaggen hingen uit en de rode loper was speciaal voor de communicanten uitgelegd. Door middel van zes kinderbijeenkomsten waren de Eerste Communicanten uit Raamsdonksveer (samen met die uit Geertruidenberg) goed voorbereid.

Het thema van de viering was: “Iedereen mag gezien worden”. En dat mochten ze! Zenuwachtig maar allemaal op hun paasbest gekleed kwamen de kinderen rond 10.45 aan in de O.L.V. Hemelvaartkerk. Na het aansteken van hun doopkaars, verzamelden ze in het ‘’Land van God’. Klokslag 11.00 uur liepen ze voor pastoor John van der Laer onder de mooie bogen door over de rode loper de kerk in. Daar mochten ze plaatsnemen op het priesterkoor zodat ze voor alle mensen in de kerk goed te zien waren. De viering kon beginnen. Gelukkig waren veel familieleden, vrienden en ook de kinderen uit Geertruidenberg waarmee ze de voorbereiding deden naar de kerk gekomen. Gedurende de viering hadden alle communicanten een taakje, zoals een stukje voorlezen, collecteren of helpen met het klaarmaken van de tafel. De eerste lezing ging over een speelgoedwinkel waar puzzelstukjes aan het strijden waren wie van de puzzelstukjes nu het belangrijkst was: de hoekstukjes of de stukjes van de rand óf de stukjes die mooie kleurtjes hadden. Elk stukje wilde hét belangrijkste stukje zijn. Tot één puzzelstukje zei: Wij zijn allemaal nodig voor het maken van de puzzel, Dus ieder van ons is even belangrijk!

Het mooiste moment voor de communicanten was natuurlijk dat zij één voor één, door het gangpad naar voren mochten lopen om vervolgens  voor de allereerste keer van pastoor John van der Laer de gewijde hostie in ontvangst te nemen. Aan het eind van de viering maakte de fotograaf nog een mooie groepsfoto en ontvingen alle communicanten een klein presentje van de werkgroep.

Gefeliciteerd voor: Sanne van Baal, Gijs van Beijnen, Jop van Beijnen, Hidde Broeders, Sven de Jong, Iris van Nunen, Megan Baatjes, Cheyenne van der Pluijm, Lotte Stam, Femke Thijssen, Yente de Beus, Chaira Broeders, Stijn Emmen, Mila Habets, Elof Henckens, Rick Peijnenburg, Marijn Staal, Wiesa Thiel, Thijs Vetjens, Sandra Fagin, Dion Geilen, Aafke Stekelenburg, Jermain Luijten, Bart de Vries en Annemarie Mooren.

Tijdens de vieringen werd er een extra collecte gehouden voor de “HET VEERS IJSPLEIN”.

De werkgroep Eerste Communie wil iedereen bedanken die voor of achter de schermen aan deze communieviering heeft meegewerkt.

fotografie: Anneke Moerenhout

2016 EHC R'veer 2016 EHC Rveer