Doop, presentatieviering Eerste Communicanten en zang van kinderkoor Tinter:

Twintig kinderen zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen voor hun Eerste Heilige Communie die op zondag 2 april 11.00 uur zal plaatsvinden.

De ouderavond en de eerste kinderbijeenkomst zijn al geweest. Tijdens de presentatie-/uitlegviering afgelopen zondag 12 februari hebben de aanstaande Eerste Communicanten zich voorgesteld aan alle aanwezigen in de O. L. V. Hemelvaartkerk te Raamsdonksveer.

Het thema van dit jaar is: “De goede herder ”. Dit thema kwam ook tijdens de presentatieviering terug in het evangelie en in een mooi lied, gezongen door kinderkoor Tinter.  ‘De goede herder’ gaat over David de herdersjongen. De voorganger van deze presentatie-/uitlegviering en tevens doopviering was Pastoor van der Laer. Na de opening van de viering werden alle kinderen door de Pastoor uitgenodigd om naar voren te komen om zich voor te stellen.  Door middel van een kort rijmpje vertelden ze hun naam, hun hobby’s en waar ze op school zitten. Sommigen van hen wisten zelfs al wat ze later willen worden. De namen van de a.s. communicanten zijn: Tijmen Dikmans, Babet Joore, David Kalinowski, Ian Baatjes, Jinte Koevoets, Guilherme Jespers, Lieve Fijneman, Pepijn de Meijer, Jinthe-Yaping de Bruijn, Maud van Erk, Alessandra Kovalenkaite, Kotryna Kovalenkaite, Bram van der Veeke, Elise Rekkers, Jasmijn Ennecker, Liza Leidelmeijer, Luca van Straten, Linda Seelen, Tara-lynn Jansen en Jayson Maat.

Alle kinderen hadden ze een prachtig versierd windlichtje bij zich, voorzien van hun naam en pasfoto. Deze windlichtjes zijn in de kerk op de communiebanken geplaatst en mogen daar blijven staan tot aan de Eerste Heilige Communie. Tijdens deze mooie presentatieviering, werden er ook twee kinderen gedoopt: Floris de Meijer (broertje van Pepijn) en Guilherme Jespers, Ook dit was erg bijzonder met zoveel mensen in de kerk. De kinderen kregen gedurende de hele viering uitleg van Elly met behulp van kleine stukjes tekst. Waar gaat het eigenlijk allemaal over? Wat is bidden? En wat is geloven? Wanneer ga je staan? En waarom ga je staan? We hopen dat het bezoeken van een eucharistieviering in de kerk voor onze a.s. communicanten nu een stukje duidelijker is geworden.

Kinderkoor Tinter vrolijkte de viering op met muziek en leuke liedjes. Deze mooie presentatieviering was alvast een voorproefje voor de communieviering op zondag 2 april 2017 om 11:00 uur.

Kinderkoor Tinter bestaat dit jaar overigens 15 jaar! Reden voor een feest! Bij een feestje hoort natuurlijk nieuwe koorkleding. Om dit te kunnen bekostigen was er na de kerk koffie met iets lekkers voor de aanwezigen voor 1 euro. De kinderen van het kinderkoor hadden goed hun best gedaan, zelf gebakken. De opbrengst was 120 euro!