Thema: de poort van de goede gaven.

Na het woord van welkom, vertelde Willy in het kort het programma van deze bijeenkomst. Elise mocht het Onze Vader voorbidden. Alle andere kinderen deden erg hun best om goed en gelijktijdig met haar mee te bidden en dat bleek nog best moeilijk te zijn.

Esther las het mooie verhaal , maak je geen zorgen’, voor over Simon de visser die door Jezus werd uitgenodigd om met hem mee te gaan. ’Simon”, zei hij, “laat je visnetten maar liggen. Wij gaan vissen naar mensen die willen luisteren naar mijn verhaal”. Pastoor John stelde ook bij deze bijeenkomst enkele vragen over het verhaal. Er kwamen soms echt leuke antwoorden, waar we samen hartelijk om konden lachen. Hierna gingen we richting ‘het land van God’ en bij het betreden hiervan mocht iedereen iets noemen dat we gratis gekregen hebben (regen, zon, sneeuw….. ze houden het makkelijk) De kijkdoos van de herder met zijn schaapjes werd afgemaakt en ieder mocht een zelfportret tekenen. Van dat zelfportret zal een schilderij gemaakt wordt. Deze schilderijen mogen tot na de Eerste Heilige Communie in ‘het land van God’ blijven hangen!

En tot slot heeft Elly, ons zangtalent, met de kinderen nog de eerste drie coupletten van het lied van de poorten geoefend. Een woord van dank aan onze hulpouders! 

De 4de kinderbijeenkomst is op donderdag 9 maart om 18.30