Lente tijdens kleuterkerkvieringen in de Sint Elisabeth parochie.

2016-04-23 DSC_0192Afgelopen zaterdag 23 april waren er weer twee kleuterkerk vieringen in de Sint Elisabeth parochie. De eerste viering was om 16.30 uur in Hank in de O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk  en de tweede viering was in Raamsdonksveer in de O.L.V. Hemelvaart kerk, om 18.30 uur. Pastor Kees Waas was de voorganger bij de kleuterkerk vieringen. Hij opende de vieringen met het maken van het kruisteken en een woord van welkom aan de aanwezige kinderen. Hierna zongen we het danklied met de kinderen en sprak de pastor met de kinderen over het thema van de viering “Lente”: tijdens de Lente, wordt de natuur weer groen, gaat alles groeien en bloeien, en komen de mooiste bloemen te voorschijn. Tijdens het lied “kijk eens aan” werden de vier kaarsjes aangestoken. Gevolgd door het lied van de doos, wat zou er deze keer gezien het thema in de doos zitten? Yvonne las een Bijbelverhaal voor, deze keer het allereerste verhaal uit “mijn eerste Bijbel”: zo begon de wereld. Ook was er weer een knutselmomentje, de kinderen knutselden deze keer een bloem, een narcis. Ondertussen luisterde iedereen naar een Lente liedje: “Weet je dat de Lente komt”. Natasja las nog een kort kindergebedje voor en werd gezamenlijk het Wees gegroet Maria gebeden. De vier kaarsjes mochten weer uitgeblazen worden. We sloten de viering af met waar we mee begonnen waren, het maken van het kruisteken.

Tijd voor wat lekkers, voor alle kinderen was er nog een bekertje ranja met een bloem van chocolade…En de kinderen die afgelopen jaar gedoopt waren kregen hun doophartje mee naar huis. Voor die kinderen was het dus hun allereerste kleuterkerkviering. Wij hopen dat jullie het net zo leuk vonden als wij, dames van de werkgroep en tot ziens!

DANKJEWEL, dat jullie er waren.

Graag tot 1 oktober de volgende kleuterkerk!

2016-04-23 DSC_0131 2016-04-23 DSC_0094 2016-04-23 DSC_0081 2016-04-23 DSC_0070 2016-04-23 DSC_0115