1e Kinderbijeenkomst Eerste Heilige Communie donderdag 8 februari om 18.30 uur

Thema: De poort van alle mensen

Spannend is het voor de meeste kinderen zo’n eerste kinderbijeenkomst. De dames van de werkgroep doen dan ook erg hun best om ze een warm welkom te geven. We beginnen iedere bijeenkomst met het uitdelen van naamkaartjes zodat we ze gelijk bij hun naam kunnen noemen, en verdelen de kinderen in drie groepjes d.m.v. een kleurtje geel, groen of blauw. Daarna mogen ze in de kerkbank plaatsnemen bij iemand van de werkgroep met de blauwe, groene of gele kaart. Dat is het groepje waarbij ze zijn ingedeeld deze kinderbijeenkomst. Als iedereen er is gaan we snel beginnen. Willy stelt de andere dames van de werkgroep en de pastoor aan de kinderen voor, en vertelt dat zij voordat iedere bijeenkomst begint, altijd eerst de kinderen uitlegt wat we die bijeenkomst gaan doen. Vandaag beginnen we met de regels, want we zijn in de kerk (het huis van God) dus daar mogen we niet rennen, niet hard naar elkaar roepen.. zo hebben we nog enkele regeltjes genoemd. Daarna maken we een kruisteken en bidden we gezamenlijk het Onze Vader. Maria leest het verhaal een griezelig mens voor. Gelijk daarop stelt de pastoor een paar vragen over het verhaal, dus goed luisteren is erg belangrijk. Hierna gingen we speuren door de kerk, met dank aan Hans Leijten de koster die alles netjes klaarzet en weer voor ons opruimt! Alle hoekjes van de kerk hebben we ontdekt, zie foto’s. Hierna zijn we door de poort van alle mensen naar het land van God gegaan. Daar hebben de groepjes onder het genot van een glaasje ranja de speurvragen ingevuld. En de speurdiploma gekleurd.

Wij zien jullie zondag 18 februari 11.00 uur bij de presentatie/doopviering in de O.L.V. Hemelvaartkerk te Raamsdonksveer.

De 2de kinderbijeenkomst is op donderdag 22 februari om 18.30 uur!