Zondag 18 februari 2018 Presentatie communicanten uit parochiekernen Geertruidenberg en Raamsdonksveer

Sint Elisabeth Parochie

7 kinderen uit de parochiekern Geertruidenberg en 19 uit de kern Raamsdonksveer stelden zich voor in een mooie presentatie en het sacrament van het doopsel aan een communicant

Wij bereiden ons voor op onze Eerste Heilige Communie, 26 kinderen zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen voor hun Eerste Heilige Communie die op zondag 15 april 11.00 uur zal plaatsvinden. De ouderavond en de eerste kinderbijeenkomst zijn al geweest. En tijdens de presentatie- uitlegviering afgelopen zondag 18 februari heeft deze groep a.s. communicanten zich voorgesteld aan alle aanwezigen in de O. L.V. Hemelvaartkerk te Raamsdonksveer.

Het thema van dit jaar is: ‘Welkom in het land van God’. De voorganger van deze presentatie- uitlegviering en tevens doopviering was Pastoor van der Laer. Na de opening van de viering werden alle kinderen door de Pastoor uitgenodigd om naar voren te komen om zich voor te stellen. En met een kort rijmpje vertelde ze in het kort hun naam en bijvoorbeeld hun hobby’s zoals zwemmen dinosaurussen, karate of van leuke avonturen houden. Er kwamen ontzettend leuke en verassende rijmpjes voorbij. Super om te horen! De namen van de a.s. communicanten zijn: Joanna Klop, Iris Luites, Isa Verschuren, Fenne van Dortmond, Sam Wiedenroth, Jayden Schellekens, Jens van Dijk, Thomas van Schijndel & Stijn van Schijndel, Zoë Havermans, Amber Struijs, Sjoerd Thiel, Reinout Henckens & Quintijn Henckens, Tijs Hovers, Eloise Broeders, Tom van Uijen, Leonardo Kivits en Wouter de Meijer uit de parochiekern Raamsdonkveer, En uit de kern Geertruidenberg:  Thiago van Biezen, Nikki Joore, Nina Berns, Bas Huijben, Ania Bernaciak, Charlotte Lormann, Seth Jansen. Allemaal hadden ze een thuis een mooie knutselopdracht gemaakt, voorzien van naam en pasfoto. Deze zijn in de kerk op de communiebanken geplaatst daar mogen ze blijven staan tot aan de Eerste Heilige Communie, zodat iedereen die in de kerk komt kan zien welke kinderen dit jaar uit de parochiekernen Raamsdonksveer en Geertruidenberg zich dit jaar voorbereiden voor hun Eerste Heilige Communie. Na het voorstellen mochten de kinderen terug in de banken bij hun ouders gaan zitten. De evangelielezing ging over samen delen van vijf broden en twee vissen. En Marieke las hierna het verhaal: niet bellen AUB voor! En dat onze a.s. communicanten heel goed geluisterd hadden konden we horen tijdens de overweging waarbij de pastoor ze allemaal nog eens naar voren liet komen en ze hierbij betrok door enkele vragen te stellen over de evangelielezing en het verhaal en waarbij de pastoor ook het thema ‘Welkom in het land van God’ uitlegde. Tijdens deze mooie presentatieviering diende Pastoor van der Laer het sacrament van het doopsel toe aan een van de communicant. Dit is altijd erg bijzonder omdat je als 7 jarige al zelf antwoord kan geven op de vraag of je gedoopt wil worden en op je eigen benen kan staan als je het sacrament van het doopsel ontvangt. Van harte gefeliciteerd! De kinderen kregen gedurende de hele viering uitleg van Elly met behulp van kleine stukjes tekst. Waar gaat het eigenlijk allemaal over? Wat is bidden? En wat is geloven? Wanneer ga je staan? En waarom ga je staan? We hopen dat het bezoeken van een eucharistieviering in de kerk voor onze a.s. communicanten nu een stukje duidelijker is geworden.

Kinderkoor Tinter vrolijkte de viering op met muziek en leuke liedjes. Deze presentatieviering was alvast een voorproefje voor de communieviering zondag 15 april 2018 om 11:00 uur.