6e bijeenkomst IMG_6393Uitdragen! was het thema van de zesde bijeenkomst.
We beginnen zoals iedere bijeenkomst, weer met een korte terugblik op de vorige bijeenkomst! Hoe kun je zien/merken dat iemand een gelovig mens is? En wie heeft je allemaal geholpen of anders gezegd de goede richting uitgestuurd op de weg van het geloof? De geloofsbelijdenis, de handoplegging en de zalving met het heilig Chrisma daar komen we eigenlijk ook in deze bijeenkomst ook op terug…want wat ontvang je als je, ‘het vormsel doet’?

Ga jij je vormsel doen?
Hoe waren de reacties van je klasgenoten toen ze hoorde dat jij het vormsel ging doen? 

Het stof van je voeten. (Marcus 6,7-13)
Deze tekst van Marcus is gekozen omdat erin wordt aangegeven hoe je kunt reageren wanneer je op weerstand stuit en geen gehoor vindt. 

Bagage voor je leven.
Welke bagage vind je belangrijk om mee te nemen op je levensweg. De jongeren vullen de gaten in, in het gedicht; Bagage voor je leven. 

Het verhaal de zeven werken van barmhartigheid wordt voorgelezen.
De zeven werken zijn: de hongerige te eten geven, de dorstige te drinken geven, de vreemdelingen opnemen, de naakten kleden, de zieken bezoeken, de gevangenen bezoeken, de doden begaven. 

Bouwen aan het rijk van God.
Hierna maakten de jongeren met klei een bouwsteen, het werden er in alle vormen! En daarin graveerde ze met een spijker het werk van Barmhartigheid dat hun het beste aansprak en dat ze in de praktijk ten uitvoer konden brengen.

We kijken weer terug op een leerzame en tevens de laatste bijeenkomst voor het vormsel.

6e bijeenkomst IMG_6407 6e bijeenkomst IMG_6391 6e bijeenkomst IMG_6392 6e bijeenkomst IMG_6395 6e bijeenkomst IMG_6396 6e bijeenkomst IMG_6398 6e bijeenkomst IMG_6401 6e bijeenkomst IMG_6404 6e bijeenkomst IMG_6405

De generale voor het Vormsel is op dinsdag 10 november, 19.00 uur in de kerk van O.L.V. Hemelvaart te Raamsdonksveer.