Blijf dit doen.

Afgelopen woensdag was de zesde en tevens laatste bijeenkomst voor de communicanten uit Raamsdonk. Eind deze week begint een schoolvakantie van twee weken en op de laatste dag van die vakantie 5 mei is het voor deze 11 kinderen zover. Hun grote dag!

Na het woord van welkom en het verzamelen van de thuisopdracht, gingen we richting de doopkapel. De bidkaars werd aangestoken en we maakten een kruisteken. Wat teken je dan in de lucht en waarom maken we juist dit gebaar? Ria hielp de kinderen een beetje op weg, want soms zijn het voor de jonge kinderen toch best moeilijke vragen.

Het verhaal ‘Het laatste avondmaal’ werd voorgelezen en hierover stelde Ria vragen en werd door middel van vragen dieper op ingegaan. Ria las, het lied ‘Brood en Wijn’ voor. Over ‘Brood en Wijn’, ‘Blijf dit doen’ en ‘Denk aan mij’ hadden we in de vorige bijeenkomst al uitgebreid besproken met het bakken van brood. En later aan tafel met het delen van het brood en het drinken van de ‘wijn’ (vruchtensap uit een wijnglas).

Ria, oefende in deze bijeenkomst ook het aannemen van de hostie met de kinderen. Ze deed voor hoe het hoort. Handjes gevouwen naar voren komen, een bordje maken en met je schrijfhand (de rechterhand) onder de linkerhand, zodat je met de rechterhand nadat je ‘Amen’ hebt gezegd de hostie in je mond kunt stoppen waarna je rustig naar je plaats terugloopt, gaat zitten en even in stilte bidt. Het valt niet mee om ‘alsof’ te oefenen. Maar a.s. woensdag doen we dat met de generale repetitie nog een keer ‘alsof’. De kinderen moeten nog even geduld hebben tot 5 mei.

Terug in de pastorie werden de ‘snoepjes’ uitgepakt en de briefjes die erin zaten in hun werkboekje geplakt! Aansluitend gingen we een begin maken aan de palmpaasstokken voor de viering van Palmzondag!

We sloten deze 6e bijeenkomst af met het bidden van het Onze Vader.

A.s. woensdag 17 april om 13.30 uur is de generale repetitie voor de Eerste Heilige Communieviering.