Vijf broden en twee vissen.

Was het thema van de 5e kinderbijeenkomst als voorbereiding op de Eerste Heilige Communie.

Na een woord van welkom, werd deze bijeenkomst op een bijzondere manier gestart. Ria had thuis al wel wat voorwerk gedaan. Ze had namelijk deeg gemaakt, maar het deeg was nog niet precies klaar. De kinderen kregen allemaal een bol deeg en die moest nog gekneed worden. Ria deed het voor en toen konden ze aan de slag, Ria zong er nog een bakkersliedje bij en dan is het natuurlijk gezellig werken. Na tien minuten kneden, werd van lieverlee het bakblik vol kleine broodjes gelegd zodat het deeg kon gaan rijzen.

Na dit karweitje hadden we het nog even over de vorige bijeenkomst ‘HEEL’. En die ging ook over vriendschap ‘wat is dat nou eigenlijk’? Alle kinderen mochten op een briefje de zin afmaken, vriendschap is….  Daar werd goed over nagedacht. Dat deden de kinderen in goed overleg met de buurman of buurvrouw en wat ze dachten schreven zij op de briefjes.

De broodjes konden in de oven. Terwijl Ria het bakproces in de gaten hield, trokken wij de jassen aan en gingen richting doopkapel. Daar maakten we het kruisteken en gezamenlijk werd het Onze Vader en het Weesgegroet gebeden. Ook werd het verhaal ‘Vijf broden en twee vissen’ voorgelezen aan de kinderen, zij luisterden met veel aandacht. De vragen die over het verhaal gesteld werden, konden ze allemaal beantwoorden. De bidkaars werd uitgeblazen, weer aangestoken en weer uitgeblazen.

En nu werden we nieuwsgierig hoe zou het in de keuken van de pastorie zijn? Jullie zijn een kwartiertje te vroeg zei Ria: de broodjes moeten nog even in de oven staan anders zijn ze niet goed gaar! Maar rond 14.45 uur konden we aan tafel en die was door Ria erg mooi gedekt. En na het bidden, want dat doe je toch voor het eten. Konden we gaan smullen! Vraag maar aan de kinderen wat Ria allemaal op tafel had gezet.

De volgende kinderbijeenkomst is op woensdagmiddag 10 april om 13.30 uur en het koortje oefent op donderdag 11 april na school.