Veel mooi versierde palmpaasstokken tijdens de Palmpasenviering

20160320_095114Afgelopen zondag 20 maart hebben de kinderen die dit jaar de Eerste Communie doen in de parochiekernen Raamsdonksveer en Geertruidenberg gezamenlijk palmzondag gevierd in de H. Gertrudis kerk te Geertruidenberg. Alle scholen uit beide kernen hadden voor deze viering een uitnodiging ontvangen. Het was  fijn dat er veel kinderen aanwezig waren tijdens deze viering. Als werkgroep weet je dan weer waar je het voor doet. Zo rond de klok van 09.15 uur kwamen de kinderen met hun ouders, opa, oma met een prachtig versierde palmpaasstok in de hand de kerk binnen. Wat heeft iedereen super zijn  best gedaan, wat waren ze allemaal mooi, en wat hingen er lekkere dingen aan. Een speciaal woord van dank vanuit de werkgroep communie, aan bouwbedrijf Heesters die voor onze 34 communicanten de palmpaasstokken heeft gemaakt en geschonken. Dankjewel Peter & Ans. Aan het begin van deze viering stond pastoor Schoenmakers even stil bij Diaken Tobé die eigenlijk deze viering zou voorgaan, maar die afgelopen week ongelukkig ten val was gekomen en daarbij zijn heup heeft gebroken. Beterschap voor Diaken Tobé van alle aanwezigen. Tijdens deze Palmpasenviering werden de kinderen op een leerzame manier betrokken door de pastoor. Ze kregen een uitleg over de Goede week die vanaf Palmzondag begonnen is, ze mochten bij de palmwijding vooraan staan, en alle haantjes op de palmpaasstokken werden als eerste van een palmtakje voorzien door dat er een klein palmtakje in hun bek werd gestoken. Daarna werd er met de kinderen een kleine processie door de kerk gehouden waarbij de kruisdrager voorop ging en alle aanwezige kinderen er in een kleurrijke optocht met de palmpaasstok in hun hand erachteraan gingen.. Daarna werden alle stokken in staanders geplaatst net voor het priesterkoor. Na het lijdensverhaal wat voor kinderen toch erg lang luisteren is, werden ze door pastoor schoenmakers onder de collecte meegenomen. De pastoor liep met ze langs de kruisweg,  langs alle afbeeldingen die in de H. Gertrudiskerk hangen en vertelde ze op een voor hen begrijpelijke manier nogmaals het lijdensverhaal. Op het eind van de viering mochten ze bij het priesterkoor het Onze Vader komen bidden en daarna de vredes wens uitdelen aan alle mensen in de kerk. Tot slot een momentje van aandacht voor Kinderkoor TINTER wat hebben jullie mooi gezongen geweldig. Kom op jongens en meisjes ga dit kleine kinderkoor versterken en sluit je aan. Ze zingen niet alleen kerkliedjes maar hebben een heel repertoire. En ze zingen niet alleen in de kerk maar hebben daarnaast ook nog veel andere muzikale uitstapjes. En je weet het, van zingen wordt je vrolijk en blij!

20160320_093821 20160320_094025 20160320_094228 20160320_094751 20160320_094808 20160320_102137 20160320_101704 20160320_095121