Uitvaarten

Voor een kerkelijke uitvaart of een crematiedienst met kerkelijke voorganger zijn er verschillende mogelijkheden:
– kerkelijke uitvaart gevolgd door een begrafenis
– kerkelijke uitvaart gevolgd door een crematie
– afscheidsdienst in het crematorium met kerkelijke voorganger

Op verzoek is ook een avondwake mogelijk, op de vooravond van de uitvaart. Deze wordt voorbereid en verzorgd door geschoolde vrijwilligers van een avondwakegroep.

Voor de avondwake en de uitvaart is het nodig contact op te nemen met de uitvaartcoördinator van de eigen parochiekern. Dit gebeurt meestal door de uitvaartondernemer. De vorm van de afscheidsviering en de datum kunnen dan worden vastgelegd.

Het is niet gebruikelijk dat de voorganger ook mee gaat naar het crematorium. Als men hier toch prijs op stelt, dan is nader overleg met de voorganger noodzakelijk.

In onze parochie zijn er naast de pastores ook geschoolde vrijwilligers die voorgaan bij uitvaarten.