Heilige Geest 01Beste,

Je gaat binnenkort beginnen met het laatste jaar van de basisschool. Dit wordt een belangrijk jaar. Je staat voor grote keuzes; naar welke middelbare school ga je straks en wat wil je later worden?

Het Vormsel is één van de zeven sacramenten en een vervolg op het sacrament van het Doopsel en de Eucharistie (Eerste Communie). Het vormsel bevestigt een jongere als een volwassen gelovige.

‘Vormsel’  komt van het oud-nederlandse woord ‘vroomsel’, waarbij het oude woord ‘vroom’ sterk betekent. Vormsel is dus een versterking, een bevestiging. Maar wat wordt er dan bevestigd of versterkt?

Toen je werd geboren, hebben je ouders ook al keuzes gemaakt zoals: laten wij ons kind dopen en Eerste Communie doen of niet? Ouders laten een kind dopen omdat ze hun kind het beste willen meegeven uit hun eigen leven. Zo was het ook bij de volgende stap: de Eerste Communie. Maar nu zijn jullie groot geworden. Het is nu aan jou om de volgende keuze te maken. Jullie zijn oud genoeg om de keuze van je ouders toen tot een eigen keuze te maken. Met een keuze voor het heilig Vormsel geef je aan dat de beslissing van je ouders, om je toen te laten dopen en jou je Eerste Heilige Communie te laten doen, de juiste was en dat je het ermee eens bent.

De voorbereiding op het heilig Vormsel gebeurt aan de hand van het project ‘in vuur en vlam’. Dat is geen saai project, maar een leuk eigentijds project vol actie, gericht op het zelf kiezen voor Jezus en zijn missie.

Wil jij ook gevormd worden en ga je op weg met ons? Durf jij te kiezen voor Jezus in het sacrament van het Vormsel? Je ouders, de pastor en de vormsel-werkgroep willen je daar graag bij helpen. Na de vakantie gaan we daar mee beginnen.

Vul dan het aanmeldformulier in en zorg dat het voor 15 juli 2016 bij de pastorie, St. Jozeflaan 3 in Raamsdonksveer, ingeleverd is. Dit kan ook bij de pastorie in je eigen woonplaats.

Met hartelijke groet en hopelijk tot na de zomervakantie!

Hier klikken voor Aanmeldformulier Heilig Vormsel 2016 2