Tweede Kinderbijeenkomst donderdag 22 februari om 18.30 uur

Thema: De poort die altijd open is

Na het woord van welkom, hebben we met de kinderen nog even over de eerste bijeenkomst en de presentatieviering gebabbeld. Hoe hebben ze het ervaren? Vonden ze het leuk om zichzelf in de kerk te mogen voorstellen, voor zoveel mensen? Altijd leuk om de reacties van de kinderen te horen! We hebben de regeltjes die we in de kerk (het huis van God) hebben herhaald. En ook het maken van een kruisteken, met welke hand en in de juiste volgorde werd nogmaals geoefend. Gezamenlijk baden we het Onze Vader. En het verhaal werd deze keer voorgelezen door Maria en ook hierbij is het erg belangrijk om goed op te letten. Want aansluitend stelt de pastoor hier vragen over, en met af en toe een beetje hulp werden deze goed beantwoord. Daarna gingen we de kinderen meten, dit is al i.v.m. de Eerste Heilige Communieviering. Per groepje betraden we het land van God door de poort die altijd open is. Na het bekertje ranja gingen we per groepje knutselen. En misschien weten jullie het al aan de verf die in de kleren terecht gekomen is. Een ovale doosje verven in regenboog kleuren. En tot slot heeft Elly onze zangtalent, met de kinderen de laatste tien minuten nog de eerste twee coupletten van het lied van de poorten geoefend. En geïnformeerd bij de kinderen of ze willen lezen tijdens de Eerste heilige Communieviering. We hebben weer genoten, succes met jullie huiswerk en tot 8 maart.

Dankjewel voor onze hulpouders, geweldig fijn dat jullie erbij waren!

De derde kinderbijeenkomst is op donderdag 8 maart om 18.30 uur.