MANNA was het thema van de tweede bijeenkomst.

We beginnen iedere bijeenkomst met het aansteken van de bidkaars en het maken van het kruisteken. Deze keer ook met een korte terugblik op de vorige bijeenkomst. Wat was de naam van God wisten ze het nog? En over de eigen naam waarom hebben ze deze naam van hun ouders gekregen en wat betekent zijn of haar naam? Het huiswerk was goed gedaan!

Mopperpot, Willy had het met de kinderen over het feit dat ze toch best heel goed kon mopperen op alles en op niets. Zij was nieuwsgierig naar of er bij de kinderen thuis ook weleens wordt gemopperd? Ze mochten allemaal op een briefje iets opschrijven waar ze zelf over mopperden en hun briefje mochten de kinderen in de Mopperpot stoppen. Zo werkten we naar het verhaal waarin ook flink werd gemopperd.

Maria las het verhaal ‘MANNA’ voor. Wat mopperden de mensen in het verhaal. Ze hadden dorst en honger, maar ‘IK ZAL ER ZIJN’ was er voor de mensen en zij kregen 40 jaar lang waar ze om vroegen. ‘Manna’ noemden zij het brood dat ‘IK ZAL ER ZIJN’ hun te eten gaf. Over het verhaal stelde de pastoor vragen. De kinderen bewezen dat ze goed meegelezen en geluisterd hadden. De pastoor vertelde over het Tabernakel en de Godslamp en bekeek deze gezamenlijk met de kinderen.

Na de pauze, waarin we lekkers kregen omdat Maria en haar man Harry al 50 jaar getrouwd waren, hadden we het over bidden. Moet je schreeuwen naar ‘IK ZAL ER ZIJN’ of juist fluisteren. Kun je ook in gedachte bidden? Wanneer mag je bidden? Als je boos bent? Als je verdrietig bent? Als je angstig bent? Of als je blij bent?

We sloten de 2e bijeenkomst af met een gebed.

De kennismakingsviering is op zaterdag 9 maart om 19.00 uur in de kerk O.L.V. Hemelvaart te Raamsdonksveer

De derde bijeenkomst vindt plaats op donderdag 21 maart om 18.30 uur.