Tweede jongerenbijeenkomst als voorbereiding op het Vormsel.

img_7600Thema van de tweede bijeenkomst was Contact.
Contact met niet zomaar iemand, hoe maak je contact met God? Het antwoord was heel eenvoudig: door te bidden.

Na een korte terugblik op de vorige bijeenkomst spreken de jongeren samen met pastoor John over, Wat is bidden, Wie is God voor jou en kun je hem een naam geven?

Hierna een app-spel met hun mobiele telefoons o.l.v. Noortje.

Als je het dan over contact maken en bidden hebt, waar kun je dan beter zijn dan in de kerk. Dus zijn we met de vormelingen overgestoken naar de OLV Hemelvaartkerk. We zijn daar naar de Mariakapellen achter in de kerk gegaan. Ook hebben we het Mariabeeld, dat in de oorlog gespaard is gebleven en nu boven het voorportaal van de kerk staat, bekeken. Het bidden met een rozenkrans werd besproken. Daarna mochten alle jongeren een kaarsje aansteken bij Maria en hebben we gezamenlijk het wees gegroet Maria en het Onze Vader gebeden. Daar gaan we nu na iedere bijeenkomst mee afsluiten. In de maand oktober bidden over de hele wereld kinderen voor oorlogskinderen en daar gaan wij aan meedoen.

Terug in het parochiecentrum hebben we het nog even over het bidden met kralen gehad. Voor alle vormelingen waren er 10 verschillende kralen allemaal met een andere betekenis, een kraal van rust, de kraal van de dag, de kraal van spijt, de kraal voor andere mensen enz. Om zelf een gebed snoertje van te maken zie:  www.beestenboel-decoraties.nl

We kijken weer terug op een leuke leerzame bijeenkomst.

De volgende bijeenkomst is op dinsdag 4 oktober, 19.00 uur.

img_7615 img_7614 img_7601 img_7598 img_7594 img_7591