Tien jaar Kermisvieringen: een bijzonder jubileum!

Raamsdonksveer – Zondag 25 juni werd voor de 10de keer de kermisviering georganiseerd. Sinds 2015 vindt de viering plaats in één van de attracties van de kermis: de botsauto’s. Pastor Kees Waas ging voor tijdens deze viering, die muzikaal werd opgeluisterd door kinderkoor Tinter. Dit koor won enkele weken geleden de 1e prijs tijdens het Nederlands kampioenschap voor kinderkoren in Rijsbergen.

Anderhalf uur voor het begin van de viering was het al een drukte van belang bij de botsauto’s. Medewerkers van de kermis zorgden ervoor dat alle botsauto’s schoon gereed stonden om dienst te doen als zitplaats. De gemeente stelde daarnaast nog 40 stoelen beschikbaar. Tot slot waren vele vrijwilligers in de weer om deze bijzondere kerkruimte in te richten. Om 11.00 uur was het eindelijk zover. Het kinderkoor had ingezongen en de viering kon beginnen. Bijna 100 mensen, jong en oud, waren aanwezig. Verschillende bezoekers hadden hun eigen stoel meegebracht. Met het liedje ‘Maak je ook mee de droom van God’ heette het kinderkoor de aanwezigen welkom. Mary van den Kieboom las het verhaaltje voor van Christiane, die een spannend avontuur beleefde tijdens het zeilen. Na het liedje ‘Nada te Turbe’ las Kees Waas het evangelie voor. De boodschap van dit verhaal was om te vertrouwen op Jezus. Wat je ook overkomt, hij is erbij en zal je altijd beschermen.

Na de vredeswens zong Tinter het mooie liedje ‘Hevenu shalom aleichem’. Na de communie en het dankgebed zong het kinderkoor het slotlied ‘Gods volk wordt uitgeleid’. Kees Waas sprak nog een speciaal woord van dank uit aan de eigenaren van de botsauto’s. De aanwezigen kregen nog een toegift van het koor. Tinter zong een mooi lied over de kermis. De kinderen kregen een hartwarmend applaus. De dienst werd afgesloten met een gezellig samenzijn. Voor alle aanwezigen was er koffie, thee, fris, een snoepje en een warme appelflap.

Om 13.00 uur stonden de botsauto’s klaar om een uurtje later weer te gaan rijden. De organisatoren kunnen terugkijken op een geslaagde kermisviering.