2015-06-28 11.06.00Alle kermisattracties waren nog gesloten toen er zondag 28 juni al volop leven was bij de botsauto’s. Niet het geluid van gillende en schreeuwende kinderen na een frontale botsing, niet de knallen van botsauto’s die tegen elkaar vol raken. Nee, gezang van de koren Tinter en YRDV en de stem van pastor John van der Laer waren te horen op het kermisterrein. De kermisviering was de opening van de kermiszondag.

RAAMSDONKSVEER.  Waar vorig jaar de kermisviering letterlijk in het water viel en iedereen snel de kerk in moest vluchten, zat iedereen bij het vallen van wat druppels nu droog onder het dak van de botsautoattractie. De botsauto’s waren opgesteld aan één lange kant, met uitzicht op het koor en de pastor, maar de zitplaatsen in de auto’s boden niet genoeg plaats voor alle bezoekers. De oproep om eigen stoelen mee te brengen was dan ook niet voor niets, tientallen mensen zaten naast en tussen de botsauto’s op stoelen en volgden zo de mis.

Na ruim een uur en een kwartier was er een luid applaus, voor de pastor, de koren en Huub van Disseldorp, die het geluid uitstekend verzorgde tijdens de dienst. Napratend met een kopje koffie en een plakje cake stond iedereen enthousiast te vertellen over de ‘bijzondere’ mis. Niet voor niets was er een glimlach op veel gezichten te zien.

“We zijn erg tevreden”, zei Mary van den Kieboom namens de organisatie van de ker(k)misviering. “Het is goed gegaan. En de kermisexploitant heeft aangegeven dat we volgend jaar weer welkom zijn. Van dat aanbod gaan we graag gebruik maken. Zo kan het een mooie traditie worden. Onze pastor was ook superenthousiast. Je ziet ook dat er andere mensen op deze mis af komen, het is niet het standaard kerkpubliek. Leuk is dat er mensen langs lopen en ‘het’ nu zien. Normaal ben je in de kerk en heb je alleen de mensen die echt naar de kerk komen. Nu waren er mensen die even tien minuten bleven kijken en dan weer verder liepen.”

Voor de leden van het kinderkoor was er na afloop nog een kleine attentie van Louis Vallentgoed, eigenaar van de botsauto’s. Na het laten horen van hun zangkunsten, met na afloop van de viering ook nog een aantal kermisliederen, kregen ze twee muntjes om de botsauto’s nog te gebruiken waarvoor ze in eerste instantie gemaakt zijn.

2015-06-28 11.05.12

2015-06-28 11.17.13
IMG_20150628_105807