stille omgangIn de nacht van 12 op 13 maart heeft in Amsterdam de jaarlijkse Stille Omgang plaats. Deze traditie, een eigentijdse vorm van de vroegere Middeleeuwse Mirakelprocessie, bestaat reeds vele jaren. In tien verschillende kerken in het centrum van de hoofdstad komen deze nacht mensen van verschillende geloven bij elkaar voor gebed en meditatie, ieder met zijn of haar eigen intenties. Juist de rust en de ruimte, die aan de eigen persoonlijke beleving ten goede komen,  maken de tocht zo indrukwekkend.

U kunt ook mee. Vanuit West Brabant vertrekken we langs diverse opstapplaatsen met de bus naar Amsterdam, vanuit Oudenbosch, Etten-Leur, Breda en Keizersveer. Bij Keizersveer, De Pontonnier, stopt de bus om 21.10 uur.

Nadat we in Amsterdam gearriveerd zijn, ziet het programma er als volgt uit:

Om 23.00 uur nemen we samen met andere groepen deel aan een Eucharistieviering in de prachtige Obrechtkerk. Na een broodje en een kop koffie gaan we met de bus naar het beginpunt van de Stille Omgang. In stilte lopen we de route door het centrum van Amsterdam. Bij het pand, waar het Mirakel heeft plaats gevonden, houden we kort een stil moment. Na afloop van de rondgang, die ongeveer een uur duurt, praten we onder het genot van koffie of thee, nog even na in de Lutherse kerk, nabij de opstapplaats aan het Spui. Hierna keren we met de bus huiswaarts.

De kosten bedragen € 20,00 per persoon, alles inbegrepen. Voor nadere informatie en voor aanmelding kunt u terecht bij Harrie Muskens, tel.0162-512760, e-mail h.muskens@hetnet.nl.