St. Elisabethparochie naar vormelingendag Lopend Vuurtje

vormsel 2014Op zaterdag 4 oktober vertrokken we met vier vormelingen een ouder en twee begeleiders naar de jaarlijkse vormelingendag Lopend Vuurtje. De dag wordt jaarlijks gehouden in Bergen op Zoom en heeft als thema ‘De kracht van de heilige Geest’.
De dag begon om 10.00 uur met een Eucharistieviering in de OLV van Lourdeskerk waar Bisschop Mgr. J. Liesen hoofdcelebrant was. Aan verschillende vormelingen werd bij aankomst gevraagd of ze een taakje tijdens de eucharistieviering wilden uitoefenen en zo hadden ook onze vormelingen een taakje tijdens deze viering.  Laurie en Anne mochten fakkeldragers zijn dragen bij het halen van het evangelieboek. En Aimy en Taraneh mochten de collecte mee verzorgen.

Preek bisschop Liesen: God houdt van ons
“Van alle kanten, jongens en meisjes, zijn jullie hier naar Bergen op Zoom gekomen voor deze dag van Lopend Vuurtje en het gaat een feestdag worden,” opende bisschop Liesen zijn preek. Voor meer over de inhoud van de preek klik hier.

Werkwinkels
Zowel ’s ochtends als ’s middags na de lunch waren er werkwinkels voor de vormelingen rond het thema ‘Kracht van de heilige Geest’. Ook waren er werkwinkels voor de ouders en begeleiders. De werkwinkels voor de jongeren waren geestrijk 1, geestrijk 2, stormwind 1, stormwind 2, Rock Solid, Zalving en gebed. Bij aankomst in het Juvenaat waar de werkwinkels werden gegeven kregen alle jongeren een papiertje waar op stond bij welke werkwinkels ze waren ingedeeld. Dat was wel even schrikken want het liefst zaten ze natuurlijk bij elkaar en dat was nu echt niet zo alle vier zaten ze in een andere werkwinkel. Na afloop waren ze over de ene enthousiast en de andere was tegengevallen te veel luisteren….

De heilige Gertrudis
De werkwinkels voor ouders / begeleiders werden gegeven op een aparte locatie, zodat de jongeren de bisschop helemaal voor zichzelf hadden tijdens de ‘meet and greet’ na de lunch. De ouders en begeleiders voegden zich weer bij de vormelingen aan het eind van de dag. De heilige Gertrudis, die in Bergen op Zoom altijd meeloopt in de Maria Ommegang, was speciaal voor de vormelingen naar Lopend Vuurtje gekomen. Zij vertelde over haar leven, waarin gebed een belangrijke rol had. Daarna ging ze de groep in een korte wandeling voor naar de Gertrudiskapel. Daar ontvingen alle vormelingen en begeleiders de zegen van de bisschop, de vicarissen Wiertz en Verbeek, of vormheer De Rooij.
Er namen in totaal 130 kinderen en 50 begeleiders deel aan Lopend Vuurtje 2014.

Bovenste foto: J. Wouters

foto's canoncamera 2486