Rozenactie in Sint Elisabethparochie.

Te vaak onderschatten we de waarde van een glimlach, een vriendelijk woord, een luisterend oor of een klein gebaar. Ze kunnen een leven totaal veranderen. De Diaconie in ons Bisdom, maar ook in onze St. Elisabethparochie staat centraal in de vieringen van 31 mei, 1 en 2 en in de parochiekern Geertruidenberg donderdag 6 juni aanstaande. Ook wij de parochiële Caritas (PCI) wil op deze dagen extra invulling geven aan de Diaconie, maar legt de nadruk op “dichtbij”. Met een Rozenactie. De tweede collecte van 31 mei 1, en 2 juni  en in de parochiekern Geertruidenberg donderdag 6 juni is bestemd voor het diaconale werk binnen het Bisdom Breda. Daarnaast zal er in iedere parochiekerk tijdens de viering een aantal rozen zijn waarover tijdens de viering de zegenbede wordt uitgesproken. Na afloop van de viering kunt u een roos meenemen voor een kennis/vriend/buurtgenoot/familielid, waarvan u vindt dat deze persoon een bemoediging kan gebruiken. Aan de roos hangt een kaartje met de tekst:

Eén rode roos vertelt zoveel verhalen,
één rode roos geheel onverwacht,
één rode roos voor wat extra kracht.

Of deze tekst…

Soms is het leven zwaar,
Mogelijk helpt dan dit kleine gebaar.”

Op deze manier kunnen we als parochiële Caritas (PCI), met uw ondersteuning, toch weer een aantal medemensen een hart onder de riem steken