Presentatie communicanten uit parochiekernen Geertruidenberg en Raamsdonksveer

18 kinderen uit de parochiekernen Geertruidenberg en Raamsdonksveer stelden zich voor in een mooie presentatieviering en twee communicanten ontvingen tijdens deze viering het sacrament van het doopsel.

Wij bereiden ons voor op onze Eerste Heilige Communie. 18 kinderen zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen voor hun Eerste Heilige Communie die op zondag 19 mei om 10.00 uur zal plaatsvinden. De ouderavond en de eerste twee kinderbijeenkomsten zijn al geweest. En tijdens de presentatie – uitlegviering afgelopen zaterdag 9 maart heeft deze groep a.s. communicanten zich voorgesteld aan alle aanwezigen in de O. L.V. Hemelvaartkerk te Raamsdonksveer.

Dit jaar is er gestart met een nieuw voorbereidingsproject, BLIJF DIT DOEN heet het project. Voor de werkgroep heeft dit project een duidelijk begeleidersboek en voor de kinderen is er een deelnemerspakket dat bestaat uit een werkboekje, een vierwijzer, een kruisje en een fotolijstje. Praten en doen wisselen elkaar af in het project, het project bevat veel verschillende werkvormen. Bijbelverhalen nemen in het project een belangrijke plaats in. In het werkboek staan bij ieder Bijbelverhaal prachtige illustraties, heel geschikt om samen thuis te bekijken. In zes bijeenkomsten werken we naar het grote moment de Eerste Heilige Communie.

De voorganger van deze presentatie- uitlegviering en tevens doopviering was Pastoor van der Laer. Na de opening van de viering werden alle kinderen door de Pastoor uitgenodigd om naar voren te komen om zich voor te stellen. En met een kort rijmpje vertelde ze in het kort hun naam en iets over zichzelf. Er kwamen ontzettend leuke en verrassende rijmpjes voorbij. Allemaal hadden ze thuis het fotolijstje van het project mooi versierd en voorzien van een mooie foto of tekening van zichzelf. Deze zijn in de kerk op de communiebanken geplaatst daar mogen ze blijven staan tot aan de Eerste Heilige Communie, zodat iedereen die in de kerk komt kan zien welke kinderen uit de parochiekernen Raamsdonksveer en Geertruidenberg zich dit jaar voorbereiden voor hun Eerste Heilige Communie. Tijdens deze mooie presentatieviering diende Pastoor van der Laer het sacrament van het doopsel toe aan twee van de communicanten. Dit is altijd erg bijzonder omdat je dan op een leeftijd bent dat je al zelf antwoord kan geven op de vraag of je gedoopt wil worden en op je eigen benen kan staan als je het sacrament van het doopsel ontvangt. Van harte gefeliciteerd voor beide dames! De kinderen kregen gedurende de hele viering uitleg van Elly met behulp van kleine stukjes tekst. Waar gaat het eigenlijk allemaal over? Wat is bidden? En wat is geloven? Wanneer ga je staan? En waarom ga je staan? We hopen dat het bezoeken van een eucharistieviering in de kerk voor deze groep a.s. communicanten nu een stukje duidelijker is geworden.

Kinderkoor Tinter vrolijkte de viering op met muziek en leuke liedjes. Deze presentatieviering was alvast een voorproefje voor de communieviering van zondag 19 mei 2019 om 10:00 uur.