Palmpasen. Kleuterkerk, in de Sint Elisabethparochie

Zaterdag 13 april jl. waren er weer twee kleuterkerk vieringen in de Sint Elisabethparochie. Pastor Kees Waas opende de vieringen met het maken van het kruisteken en een woord van welkom aan de aanwezige kinderen. Waarna we het danklied zongen. Tijdens het lied “kijk eens aan” werd met behulp van Gerda de vier kaarsjes aangestoken. Gevolgd door het lied van de doos. Alle kinderen vinden het altijd ontzettend leuk, om erachter te komen of dat ze kunnen voelen wat we deze keer in de doos verstopt hebben. Hierna las Yvonne voor uit het boekje ‘Opa Knoest en het paasverhaal’. Opa Knoest ging met zijn kleinkinderen palmpaasstokken maken. Opa had op tafel al wat materiaal klaar gelegd, palmtakjes, een broodhaantje en twee stokken waar hij een kruis van maakte, en gaf zijn kleinkinderen hier uitleg over. Ook Willy had gezorgd dat deze drie (palmtakje, broodhaantje en kruis) aanwezig waren, en zo kon Pastor Kees Waas tijdens het verhaal deze laten zien en wat extra uitleg geven.

Het knutselmoment, Willy had verse scharreleitjes hardgekookt en de kinderen mochten deze eitjes een gezichtje geven. Natasja las nog een kort kindergedichtje voor, waarna gezamenlijk het Wees gegroet Maria werd gebeden. Na het uitblazen van de vier kaarsjes, sloten we de viering af met waar we mee begonnen waren, het maken van het kruisteken. Tijd voor wat lekkers. Voor alle kinderen was er nog een bekertje ranja met een stukje van het broodhaantje en een paasspekje. Ook kregen de dopelingen van afgelopen jaar (2018) hun doophartje mee naar huis.

DANKJEWEL, dat jullie er waren.

Graag tot 12 oktober de volgende kleuterkerk!