Nieuwe pastoor Federico Ceriani voor de Sint Elisabethparochie

Aanstelling en Installatie nieuwe pastoor Federico Ceriani voor de Sint Elisabethparochie in de Regio Dongemond en Altena.

Achtergrond van de nieuwe pastoor

Federico Ceriani afkomstig uit Argentini├ź, heeft in meerdere landen ervaringen opgedaan in het parochiepastoraat. Van 2004 tot 2013 was hij kapelaan en pastoor in parochies in het bisdom Roermond. In die tijd heeft hij bisschop Liesen leren kennen. De afgelopen jaren heeft pastor Ceriani met bisschop Liesen gesproken over een mogelijke benoeming in ons bisdom. De bisschop heeft hem gevraagd om kapelaan te worden in de zes parochies van het samenwerkingsverband Alphen-Gilze, om vertrouwd te raken met het pastoraat in ons bisdom. Sinds oktober vorig jaar is hij daar kapelaan. Nu heeft de bisschop hem gevraagd om per 15 september 2019 pastoor te worden in de Sint Elisabethparochie.

Zaterdag 21 september om 19.00 uur zal in de viering van de eucharistie de nieuwe pastoor Federico Ceriani door de bisschop van Breda, mgr. Liesen geïnstalleerd worden in de parochiekerk van Onze Lieve Vrouw Hemelvaart in Raamsdonksveer.

Aansluitend is er gelegenheid tot kennismaking en felicitatie in het Henricusgebouw, in de nabijheid van de kerk. We nodigen een ieder van harte uit om de nieuwe pastoor te verwelkomen.

Bestuur Sint Elisabeth