Newa-ensemble  uit  St. Petersburg  in  Geertruidenberg

????? 01 ??? ???????? NewaOp Tweede Kerstdag zaterdag 26 december zal het Newa-ensemble uit het Russische St. Petersburg haar muzikale medewerking verlenen in de Gertrudiskerk tijdens de Eucharistieviering om 10.30 uur. Na de dienst geeft het ensemble nog een klein concert van klassieke muziek en Russische volksliederen. Het is voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat dit ensemble van zich laat horen in onze parochie. Het ensemble bestaat uit zes personen. In eigen land zingen zij als solist bij koren, in opera’s en bij diverse orkesten.
Tijdens de liturgie zingt het ensemble ieder jaar andere, maar zeer toepasselijke liturgische gezangen uit de Byzantijnse Liturgie. De kerkdienst met deze muzikale medewerking en aansluitend concertliederen is uiteraard gratis toegankelijk. Wel houden de leden van het ensemble bij de uitgang een schaalcollecte om te voorzien in hun eigen levensonderhoud en horen zij graag reacties. Tevens is er de mogelijkheid om hun nieuwste CD aan te schaffen.