Neva-ensemble  uit  St. Petersburg  in  Geertruidenberg

????? 01 ??? ???????? NewaOp Tweede Kerstdag 26 december zal het Neva-ensemble uit het Russische St. Petersburg in de Gertrudiskerk haar muzikale medewerking verlenen in de viering van 10.30 uur. Na de Eucharistieviering geeft het ensemble nog een klein concert van klassieke muziek en Russische volksliederen.

Het is voor de vierde achtereenvolgende jaar dat dit ensemble van zich laat horen in onze parochie. Het ensemble bestaat uit vijf personen. In eigen land zingen zij als solist bij koren, in opera’s en bij diverse orkesten.
Tijdens de liturgie zingt het ensemble toepasselijke liturgische gezangen uit de Byzantijnse Liturgie. Daarnaast zingen zij ook lichte klassieke muziek, die zij ten gehore zullen brengen in een klein half uurtje na de viering. De kerkdienst met deze muzikale medewerking en aansluitend concertliederen is uiteraard gratis. Wel houden de leden van het ensemble bij de uitgang een schaalcollecte om te voorzien in hun eigen onderhoud en horen zij graag reacties. Tevens is er de mogelijkheid om hun nieuwste CD aan te schaffen.