Misdienaarsweekend 2015Het misdienaars weekend was al weer voor de 15e  keer.
Vrijdag: Vrijdag kwamen we aan bij de H. Michaelkerk in Breda-Oost.Toen bleek al gauw dat er kinderen en jongeren uit alle hoeken van het bisdom naar Breda waren gekomen . Als eerste kwamen we in de hal om in te schrijven. Toen gingen we de luchtbedden oppompen. Dat duurde wel lang ongeveer 25 minuten. Ook verbazend was dat de meisjes voor de 13e keer apart  sliepen. Vervolgens gingen we een kring maken om elkaar beter te leren kennen. Toen gingen we spelletjes doen zoals ballonnen op blazen, ruiken, proefjes doen, woorden puzzelen, proeven en wat over je zelf vertellen en toen gingen we naar bed. Maar het slapen ging heel gezellig, want er was een luchtbed lek gegaan en er werd steeds gepraat en vaak gewaarschuwd.
Zaterdag:
Zaterdag was het vroeg opstaan en ontbijten. Daarna werd bekend gemaakt dat we dankzij een mooie gift naar Nemo in Amsterdam kunnen gaan. Dat was heel interessant, van alles geleerd. Toen we terug kwamen hebben we eerst gegeten en daarna nog gezellig een film gekeken en toen gingen we slapen.
Zondag:
De zondagsviering is speciaal tijdens het misdienaars weekend, want elke misdienaar of acoliet mag dienen en het is heel bijzonder om ongeveer 25 misdienaars te zien dienen. Een leuke en speciale dienst, we hebben daar ook veel geleerd.
Conclusie:
Elke misdienaars weekend is leuk omdat dat je overal vandaan misdienaars mag ontmoeten en dat je voelt dat je niet de enige bent en dat je beloond mag worden omdat je God dient. Dus weer een geslaagd misdienaars weekend.
Christian Turindwa uit de Sint Elisabethparochie, kern Woudrichem.

Misdienaarsweekend 2015. 2 jpg