het klokjeAl ruim veertig jaar is de Klokjesreis een traditie.

“Ja ons ma liep ook al met klokjes en mijn broer en als ik me opgaf moest dat wel tot en met groep 8”. Een veel gehoord verhaal. Ja, wij gingen naar de Biesbosch, roeien en de pastoor natspatten. Andere jaren met de fiets naar de Warande. En altijd was er ook friet. Dolle pret met alle misdienaars en het koor.

Nu  begon in maart de voorpret van de klokjesreis. De datum kon op de kalender, 4 juni.
In mei werden de bruine zakjes die in de klokjes zaten opgehaald en de formulieren ingevuld. Hier en daar opmerkingen waar zouden we naar toe gaan.

Met mooi weer is dat geen punt. BOSBAD HOEVEN!!!! , maar als het zo twijfelachtig is…  Hier en daar werd rondgebeld.

We wagen het erop.  En ja hoor. Mist en lage bewolking. Geen van de kinderen vond het een probleem, ook al stond er hier en daar wel een bibberend kindje.

Iets na enen kwam dan toch de zon.Het was geweldig, er werd gezwommen, gespeeld, van de glijbanen gegleden ( heel spectaculair!). De waterfietsen waren ook weer populair.  En iedereen genoot van het frietje, de snack en een ijsje.  Tegen vijven gingen we iedereen zoeken en voldaan na een laatste check vertrokken we met de auto en likkend aan de traditionele lolly.  Het was een zeer geslaagde dag. We waren met 25 kinderen en 7 volwassenen.

Heel hartelijk dank en we zeggen met een glimlach tot volgend jaar. De  kassadame in Bosbad Hoeven (zeker wel in de tachtig) die er nu ook weer was zei ons glimlachend gedag.. Zoals gebruikelijk kregen ook de vrijwilligers rondom het klokje een verrassing en de kinderen die niet meekonden zijn niet vergeten. Nogmaals onze hartelijke dank.

 

Willian van Kakerken

Redactie Het Klokje