Kleuterviering zaterdag 10 juni 2017

Zaterdag 10 juni waren er weer twee kleuterkerk vieringen in de St. Elisabeth parochie. En dankzij het mooie weer waren we al een beetje in het thema van deze kleuterkerk. Pastor Kees Waas was de voorganger bij de kleuterkerk vieringen. Hij opende de vieringen met het maken van het kruisteken en een woord van welkom aan de aanwezige kinderen. Waarna we het danklied zongen met de kinderen. Daarna had het de pastor het met de kinderen over het thema van de viering “Op Vakantie”. Hij vroeg o.a. aan de kinderen of ze al eens op vakantie waren geweest? En zo ja, waar ze dan naar toe waren geweest? En was dat met de auto, met het vliegtuig de bus of de trein? En het allerbelangrijkste was het leuk? Tijdens het lied “kijk eens aan” werden de vier kaarsjes aangestoken. Gevolgd door het lied van de doos, wat zou er deze keer gezien het thema in de doos zitten? De aanwezige kinderen vonden het deze keer erg gemakkelijk schelpen die zaten erin! Hierna las Yvonne een boekje voor “Bobby in de Zomer”. En ook Bobby maakt leuke dingen mee in de zomervakantie, de kinderen luisterde zeer aandachtig naar Yvonne. Ook was er weer een knutselmomentje, de dames van de kleuterkerk hadden een ijsje geknutseld en dit mochten de kinderen met kleine mini glitterstickertjes versieren. Natasja las nog een kort kindergebedje voor. Waarna gezamenlijk het Wees gegroet Maria werd gebeden. En ook de vier kaarsjes mochten weer uitgeblazen worden. We sloten de viering af met waar we mee begonnen waren, het maken van het kruisteken. Tijd voor wat lekkers, voor alle kinderen was er nog een bekertje ranja met een snoepschelp.

DANKJEWEL, dat jullie er waren, een fijne vakantie en graag tot 14 oktober de volgende kleuterkerk!