kerstmaaltijd Geertruidenberg 2015 1Op Tweede Kerstdag is in de Gertrudisstaete in Geertruidenberg de kerstmaaltijd weer gehouden.
De 35 deelnemers kregen bij binnenkomst meteen een aantal consumptiebonnen aangereikt en na een openingswoordje van Menno Keller van de S.W.O.G. kreeg men als voorgerechtje een bonbon van ossenhaas met aardappelsalade voorgeschoteld.
De mosterdsoep die daarna werd opgediend vond eveneens  gretig aftrek.

Om de voorgerechten te laten “zakken” werd de tijd gevuld met het voorlezen van een kerstverhaal van Godfried Bomans. Intussen werd door de medewerkers van RBM Culinair het hoofdgerecht in buffetvorm opgesteld.
Vrijwilligers schepten voor de deelnemers beenham op met cranberrysaus of hertengoulash of fricandeau. De rode kool met appeltjes, witlofrolletjes met ham en kaas, gegratineerde aardappeltorentjes of dennenappelaardappeltjes maakten de maaltijd compleet en een stoofpeertje kwam daar ook nog bij.

Tijdens de maaltijd werden gezellige gesprekken gevoerd terwijl kerstmuziek op de achtergrond klonk.

De maaltijd werd besloten met het dessert dat bestond uit in rum gestoofde banaan met noten en krenten in een kokossausje met een kokoskoekje en een bolletje vanille-ijs.
Waarlijk een feestelijke dis waarvoor de medewerkers van RBM Culinair een pluim verdienen.

Nadat de tafels waren afgeruimd was er gelegenheid voor de liefhebbers om bingo te spelen. Daarvoor waren weer leuke prijzen ter beschikking gesteld.

Zowel deelnemers als vrijwilligers kijken weer terug op een sfeervolle geslaagde kerstmiddag.

Namens de organisatie
Annie de Waard
kerstmaaltijd Geertruidenberg 2015 2