Kerst met kleuters

SONY DSCZaterdag 20 december waren er weer twee kleuterkerk vieringen in de St. Elisabeth parochie. De eerste viering  was in Hank in de O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk om 16.30 uur en de tweede viering was in Raamsdonksveer  in deO.L.V. Hemelvaart kerk, om 18.30 uur. De kerststal stond al in beide kerken, en de kerken waren al mooi met kerstgroen versierd, daardoor kregen deze kleutervieringen al een gezellig  kerstsfeertje.

Pastor Kees Waas was deze keer de voorganger bij de kleuterkerk vieringen. De pastor vroeg aan de kinderen aan het begin van de viering wat er allemaal in de kerststal aanwezig was. De kinderen noemden zonder aarzelen de os, de ezel, Jozef en Maria de schaapjes de herders. Na het zingen van het danklied opende hij met een woord van welkom en een gebed.  Daarna werden de kaarsjes aangestoken door 4 kinderen met hulp van Natasja, en kwam het lied van de doos,

De vraag was natuurlijk: wat zat er deze keer in de doos? Alle kinderen mochten voelen, Yvonne ging met de doos rond. Heel leuk was het om daarna om samen muziek te maken en te zingen, samen met Lars op de Laak die ons deze kleuterkerk muzikaal kwam ondersteunen. Hij oefende samen met de kinderen het lied van de acht herdertjes. Het werd een gezellige boel waarin de kinderen een prachtig kleuterkerk orkest vormden op hun zelf meegebrachte instrumentjes, en voor degene die het  instrumentje vergeten waren hadden de dames van de werkgroep er nog wel een.  Tot slot was er nog een klein kindergebedje over een vallende ster en baden we samen met pastor Kees  het Wees gegroet Maria.

Klik hier voor meer foto’s!

Fijne feestdagen en een gelukkig  Nieuwjaar gewenst aan alle kleuterkerk bezoekers.
Graag tot paaszaterdag 4 april 2015 bij de volgende kleuterkerk!

De werkgroep kleuterkerk St. Elisabethparochie.