Kerst Kleuterkerk, in de Sint Elisabethparochie.

Zaterdag 22 december 2018 was er speciaal voor de allerjongste uit de Sint Elisabethparochie twee kerst kleuterkerkvieringen. Pastor Kees Waas is de vaste voorganger bij deze kleuterkerkvieringen. Een bekend en vertrouwd gezicht voor de bezoekertjes. Hij opende de vieringen met het maken van het kruisteken en een gebed. Waarna we het danklied zongen met de kinderen. Tijdens het lied “kijk eens aan” werden de vier kaarsjes aangestoken. Gevolgd door het lied van de doos, deze keer hadden de dames van de kleuterkerk er iets ingestopt dat heel moeilijk te voelen was. Ook deze keer wisten de kinderen te vertellen dat er een klokje in de doos zat, maar niet zomaar een klokje! Hierna ging de pastor een tocht maken met de kinderen, op zoek naar Maria en Jozef. Hij vertelde over het bezoek van de engel Gabriël aan Maria, over de tocht die Jozef en Maria moesten maken en het onderdak dat ze vonden in het kleine kerststalletje alwaar kindje Jezus werd geboren. Zo vertelde de pastor het hele kerstverhaal en de kinderen volgde hem op de voet.

Het knutselmoment was deze keer een kerstklokje versieren. Natasja las nog een kerstgebedje voor. Waarna gezamenlijk het weesgegroet Maria werd gebeden. Onder het toeziend oog van Gerda werden de vier kaarsjes uitgeblazen. De viering sloten we af waar we mee begonnen waren, het maken van het kruisteken.

Na de viering was het tijd voor wat lekkers voor alle kinderen. Zij kregen nog een bekertje ranja met een kerst traktatie.

Dankjewel dat jullie er waren. We wensen jullie een gelukkig nieuwjaar!

Tot de volgende kleuterkerk!

Onze trouwe kleuterkerk fotograaf Michiel Broek heeft ook deze keer weer mooie foto’s gemaakt tijdens de kleuterkerkvieringen.