Zaterdag 21 december waren de twee kerst kleuterkerkvieringen in de parochiekerken in Hank en Raamsdonksveer. Pastor Kees Waas is de vaste voorganger bij de kleuterkerkvieringen. Hij opende de vieringen met het maken van het kruisteken en een gebed. Waarna we het danklied zongen met de kinderen. Tijdens het lied “kijk eens aan” werden de vier kaarsjes aangestoken. Gevolgd door het lied van de doos, deze keer wisten alle kinderen te vertellen dat er een STER in de doos zat. Pastor Kees nam de kinderen gelijk mee in het kerstverhaal want, zo vertelde hij, hoog aan de hemel straalde immers die prachtige ster. Hij was zo helder dat je hem overal kon zien. Zelfs in de landen heel ver weg. In één van die landen woonden drie wijze mannen. (De drie koningen). Ze wisten veel van sterren af. Op een avond keken ze weer naar de hemel. ‘Moet je kijken!’ riep één van hen. ‘Zie je dat? Wat een bijzondere ster.’ Toen zagen de anderen hem ook. ‘Weet je wat dat is? Dat is een koningsster. Nu weten we dat er ergens een koning is geboren.’ ‘Is dat echt zo?’ ‘Ja, dat heb ik eens gelezen. Zullen we die koning gaan zoeken?’ De anderen vonden dat een goed idee. Ze gingen meteen aan de slag. Ze maakten hun kamelen klaar voor de reis. En daarna zochten ze wat mooie cadeautjes uit voor de nieuwe koning. Toen gingen ze op weg. Boven hen schitterde de ster. Het leek wel of hij de weg wilde wijzen. En terwijl de drie koningen op reis waren, vertelde en speelde de pastor met de kinderen het hele kerstverhaal. Het stalletje werd gevuld. Gekleurd werd er tijdens het knutselmoment en eenmaal thuis, konden ze de kleurplaat afmaken en deze in het door de dames gemaakte stalletje plakken. Hierna las de pastor een kerstgebedje voor. Waarna gezamenlijk het Weesgegroet Maria werd gebeden. Ook de vier kaarsjes werden weer uitgeblazen. We sloten de viering af met waar we mee begonnen waren, het maken van het kruisteken. Tijd voor wat lekkers, voor alle kinderen was er nog een bekertje ranja of chocomelk met een kerst traktatie.

Afscheid hebben we na de vieringen genomen van drie dames van de werkgroep kleuterkerk. Yvonne, Gerda en Natasja, dankjewel voor jullie inzet de afgelopen 12 jaar voor de kleuterkerkvieringen!

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Tot de volgende kleuterkerk!

Onze trouwe kleuterkerk fotograaf Michiel heeft ook deze keer weer mooie foto’s gemaakt tijdens de kleuterkerkvieringen.