Kerk en Samenleving

diaconieDiaconie wil zeggen: dienstverlening aan de medemens, dichtbij en veraf. Diaconie wordt ook wel de derde steunpilaar genoemd van een levende geloofsgemeenschap. In de Sint Elisabethparochie proberen wij te stimuleren, dat mensen zich vanuit hun geloof inzetten voor hun naasten in nood. Soms gaat het om financiële behoefte van mensen, maar het komt meer voor, dat mensen lijden onder gebrek aan aandacht en zorg. De parochie ziet het daarom als haar verantwoordelijkheid op de hoogte te zijn van de menselijke noden, dichtbij of veraf en te zoeken naar mogelijkheden om daaraan te werken.

Voor vragen op het gebied van kerk en samenleving kunt u terecht bij de contactpersonen in de parochiekernen:

Hank: Werkgroep Kerk en Samenleving
www.kerkensamenlevinghank.com