Gezamenlijke Palmpasenviering in Raamsdonk op 25 maart 2018

Afgelopen zondag 25 maart hebben de kinderen die dit jaar de Eerste Communie doen in de parochiekernen Raamsdonksveer en Geertruidenberg gezamenlijk Palmzondag gevierd met de kinderen uit Raamsdonk, in de H. Bavo kerk te Raamsdonk. Ook alle scholen uit de drie parochiekernen hadden voor deze viering een uitnodiging ontvangen, en fijn dat er zoveel kinderen aanwezig waren tijdens deze viering. Dan weet je als werkgroep waar je het voor doet. Zo rond de klok van 10.45 uur kwamen ze met hun ouders, opa, oma met een prachtig versierde palmpaasstok (met dank aan Jarno van Gennip) in de hand de kerk binnen. Wat hebben jullie je best gedaan, wat waren de Palmpaasstokken mooi geworden, en wat hingen er lekkere dingen aan.

Diaken Tobé was de voorganger tijdens deze Palmzondagviering en er waren momentjes tijdens de viering speciaal voor alle kinderen die in de kerk waren. Ze mochten aan het begin van de viering bij de palmwijding vooraan staan, en alle broodhaantjes op de palmpaasstokken werden als eerste van een palmtakje voorzien door dat er een klein palmtakje in werd gestoken. Daarna werd er met de kinderen een processie door de kerk gehouden waarbij de kruisdrager voorop ging en alle aanwezige kinderen er in een kleurrijke optocht met de palmpaasstok in hun hand erachteraan gingen.. Daarna werden alle palmpaasstokken op de trappen gelegd voor het priesterkoor. Het lijdensverhaal werd voorgelezen. En de voorbede werden gelezen door de communicanten Amber en Tom.

En terwijl men in de kerk kon aansluiten bij de gaven, werd er door drie kinderen van de Hoge Waai te Raamsdonk de opbrengst van de vastenactie aangeboden. Een opbrengst die de kinderen zelf door karweitjes te doen gespaard hadden, 460 euro!!! Ze kregen hiervoor een warm applaus, dik verdiend.

Hierna mochten alle kinderen het priesterkoor opkomen, en werd rond het altaar Het Onze Vader gebeden, diaken Tobé wensten alle kinderen een voor een, de ‘vrede van Christus’ en daarna mochten de kinderen de vredes wens gaan uitdelen aan alle mensen in de kerk. Tijdens de communie uitreiking kwamen ze met hun handjes op de rug naar voren zodat de diaken goed kon zien dat ze de eerste heilige communie nog niet hebben gedaan. Na afloop van de viering zocht ieder zijn eigen Palmpaasstok weer op en hebben ze in processie de kerk verlaten. Wij hopen dat jullie iemand ontzettend blij gemaakt hebben met de palmpaasstok! Tot slot een momentje van aandacht voor Kinderkoor TINTER wat hebben jullie mooi gezongen samen met het Bavokoor geweldig. Kom op jongens en meisjes ga dit kleine kinderkoor versterken en sluit je aan. Van zingen wordt je vrolijk en blij!