Eerste kinderbijeenkomst Eerste Communicanten Raamsdonksveer en Geertruidenberg

De eerste kinderbijeenkomst vond plaats op donderdag 9 februari om 18.30 uur.
Thema: De poort van alle mensen

Voor de meeste kinderen is de eerste kinderbijeenkomst best wel spannend. De dames van de werkgroep doen dan ook erg hun best om ieder een warm welkom te geven. De bijeenkomst begon met het uitdelen van naamkaartjes zodat de kinderen gemakkelijk bij hun naam genoemd kunnen worden. Er werden drie groepjes gemaakt:  een geel groepje, een groen en een blauw groepje. De kinderen mochten daarna in de kerkbank plaatsnemen bij de hulpouder met de blauwe, groene of gele kaart. Willy van der Pluijm stelde de andere dames van de werkgroep én de pastoor aan de kinderen voor en vertelde dat zij elke bijeenkomst zal beginnen met een korte uitleg van wat in die bijeenkomst gedaan zal worden.
Deze eerste bijeenkomst vertelt ze de regels. Afgesproken wordt om in de kerk (het huis van God) niet te rennen en niet hard naar elkaar roepen.. zo hebben we nog enkele regeltjes genoemd. Daarna maakten we een kruisteken en baden we gezamenlijk het Onze Vader. Esther las het verhaal ‘een griezelig mens’ voor. Gelijk daarop stelde pastoor John een paar vragen over het verhaal, dus goed luisteren was erg belangrijk.
Hierna gingen we speuren door de kerk. Dank aan meneer Schenk, onze Eerste Heilige Communie koster, die altijd alles netjes klaarzet en weer voor ons opruimt! Alle hoekjes van de kerk hebben we ontdekt (zie foto’s!). De kinderen hadden heel veel vragen aan de pastoor…dus we zijn lang aan het speuren geweest, tot bijna acht uur. Daarna zijn we nog snel even door de poort van alle mensen naar het land van God gegaan. Daar hebben de groepjes onder het genot van een glaasje ranja de speurvragen ingevuld.
Een aantal dingen waarvan we vertelden dat we ze zouden doen, hebben we niet meer kunnen doen, maar die komen de tweede bijeenkomst nog aan bod.

Wij bedanken de hulpouders van de eerste bijeenkomst voor hun inzet!

De 2de kinderbijeenkomst is op donderdag 16 februari om 18.30