Eerste jongerenbijeenkomst als voorbereiding op het Vormsel.

img_757018 jongeren uit de parochiekernen Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg bereiden zich voor op het Vormsel. Dit jaar is de vormselviering in de  O.L.V. Hemelvaartkerk in de parochiekern Raamsdonksveer op vrijdag 11 november om 19.00 uur.

De eerste jongerenbijeenkomst was op dinsdag 20 september. De werkgroep werkt in de voorbereidingen op het Vormsel, met het project IN VUUR EN VLAM. Deze eerste bijeenkomst had als titel DE HELPER. We begonnen deze avond met een voorstelronde, Wie ben jij? De eerste persoon gooit een bol wol naar iemand uit de groep die dan zijn of haar naam zegt. Die jongen of meisje houdt dan zelf ook de draad vast en gooit de bol naar iemand anders enz. Op het moment dat iedereen aan de beurt geweest is draaien we de rollen om en gooien we de bol wol naar iemand waarvan we de naam al weten. Daarna hebben we het over de weg van het leven gehad, onze levensweg,, over de zeven sacramenten en de heilige Geest, die we tijdens dit project de helper noemen. Soms sta je in het leven voor een dilemma en moet je een (misschien moeilijke) keuze maken. Soms moet je zelfs mensen teleur stellen. Het Bijbelverhaal ging ook over keuzes maken, het ging over Jezus die meteen na zijn doop door de heilige Geest naar de woestijn geleid werd en daar  voor drie verleidelijke keuzes werd geplaatst, hij werd op de proef gesteld.

We hebben ook een rondje door de kerk gemaakt, rond gespeurd! Wie wilde kon vragen stellen en om nadere uitleg vragen. Al met al was het een leerzame avond voor de jongeren!

De volgende bijeenkomst is op dinsdag 27 september, 19.00 uur.

img_7572 img_7569 img_7589 img_7580 img_7586 img_7583 img_7582