Eerste communievoorbereiding

collage17mrt 20163e Kinderbijeenkomst d.d. 17 maart om 18.30 uur.

Thema: De poort van de goede gaven

Iris heette de kinderen welkom. Ze kregen allemaal weer hun eigen naamkaartje en namen plaats in de zijbeuk van de kerk. Veel kinderen kenden het Onze Vader al helemaal uit hun hoofd.

Yvonne las het verhaal van Simon voor, waarna Maria het verhaal samen met de kinderen besprak. Hierna volgde het paasverhaal wat door pastor John van der Laer verteld werd aan de hand van Prenten. Ondanks dat het wat rommelig was op de achtergrond door een koor dat onverwacht in de kerk kwam repeteren luisterden de kinderen met aandacht naar het paasverhaal.

De kinderen die hun communie doen in Raamsdonksveer werden hierna op een rijtje gezet van klein naar groot om een goede indeling voor de “grote dag” te maken. Door de poort van goede gaven gingen we daarna naar het Land van God.

We gingen nog wat drinken en versierden de Palmpaas stok..

Als slot zongen we de eerste drie coupletten van het lied van de poorten. Dat ging al heel goed.

Het was weer een succesvolle, leerzame en gezellige avond.
Hulpmoeders, wederom bedankt voor jullie inzet!

De 4de kinderbijeenkomst is op 7 april om 18.30

collage17mrt 2016