Eerste Communieviering zondag 8 mei, parochiekern Geertruidenberg

2016 EHC G'berg IMG_7316Op de zonnige zondag van 8 mei was het dan zover voor de negen kinderen uit de parochiekern Geertruidenberg. Na de zes kinderbijeenkomsten als voorbereiding op hun eerste communie, gezamenlijk met de kinderen uit Raamsdonksveer, mochten zij op deze mooie zondag en tevens Moederdag,  hun Eerste Heilige Communie ontvangen. Het thema van de viering was: “Iedereen mag gezien worden”. En dat mochten ze! Zenuwachtig, maar allemaal op hun paasbest kwamen ze rond 10.45 aan in de H. Gertrudiskerk. En klokslag 11.00 uur liepen ze voor de Pastor John van der Laer onder de poorten doo, de kerk in, waarna de viering kon beginnen. Gelukkig waren veel familieleden, vrienden maar ook de kinderen uit Raamsdonksveer waarmee ze de voorbereidingen hebben gedaan in de kerk. Na het aansteken van de doopkaars mochten de negen communicanten plaats nemen op het priesterkoor, zodat ze allemaal goed te zien waren voor alle mensen in de kerk. Gedurende de viering hadden alle communicanten een of meerdere taakjes, zoals een stukje voorlezen of helpen met het klaarmaken van de tafel. Het mooiste moment voor de communicanten was natuurlijk dat zij één voor één met hun ouders en de overige gezinsleden door het gangpad naar voren mochten lopen om vervolgens voor de allereerste keer de gewijde hostie in ontvangst te nemen.

Tot slot maakte de fotograaf nog een leuke groepsfoto, en ontvingen alle communicanten een klein presentje van de werkgroep. Gefeliciteerd voor Stan Berende, Lynn Leidelmeijer, Luuk van Erp, Kyando Fijneman, Nika Rasenberg, Joep Huijben, Fleur Vetjens, Lisa Voogt en Lucas Weterings

Tijdens de vieringen werd er een extra collecte gehouden voor de “HET VEERS IJSPLEIN”.

De werkgroep Eerste Communie wil iedereen bedanken die aan deze viering heeft meegewerkt. En natuurlijk een speciaal woord van dank aan het koor NIE-KO voor de prachtige muziek en zang tijdens de communieviering.