Eerste Communieviering, parochiekernen Geertruidenberg & Raamsdonksveer

Op zondag 2 april was het dan zover voor 20 kinderen uit de parochiekernen Geertruidenberg & Raamsdonksveer. De O.L.V. Hemelvaartkerk te Raamsdonksveer was voor deze feestelijke gebeurtenis op zaterdag 1 April door de werkgroep en met behulp van enkele ouders weer prachtig versierd.

De kinderen waren gedurende zes kinderbijeenkomsten met behulp van het communieproject ‘Door de Poort’ goed voorbereid. Tijdens de generale repetitie op woensdag 29 maart was al het verloop van de communieviering geoefend, dus de kinderen waren er klaar voor! Zenuwachtig maar allemaal op hun paasbest kwamen ze rond 10.45 aan in de O.L.V. Hemelvaartkerk. Na het aansteken van hun doopkaars, werden ze door hun ouders in het ‘Land van God’ aan de goede zorgen van Elly toevertrouwd. Lieve Fijneman bezorgde de dames van de werkgroep nog een kleine verrassing en kwam in een rolstoeltje aan! Haar voetje zat in het gips, het was helaas nog geen loopgips. Klokslag 11.00 uur kwamen de communicanten, vóór Pastoor John van der Laer uit onder de mooie bogen door, over de rode loper, de kerk in. Omdat ze mochten plaatsnemen op het priesterkoor waren ze voor alle mensen in de kerk goed te zien. De viering kon beginnen. Gelukkig waren veel familieleden, vriendjes, vriendinnetjes in de kerk. Gedurende de viering hadden alle communicanten een taakje, zoals een stukje voorlezen of helpen met het klaarmaken van de tafel. De eerste Lezing ‘Een nieuwe Bel’ werd voorgelezen door Marieke, het was muisstil in de kerk. Een prachtig verhaal. De evangelie lezing ging over de goede Herder.

Daarna had de pastoor een kort gesprekje met de kinderen over beide lezingen. En zoals we tijdens de kinderbijeenkomsten ook al gemerkt hadden was er ook deze keer goed naar beide lezingen geluisterd. Het mooiste moment voor de communicanten is en blijft natuurlijk wanneer zij een voor een, door het gangpad naar voren  lopen om vervolgens onder begeleiding van hun ouders en de andere gezinsleden, voor de allereerste keer van pastoor John van der Laer de gewijde hostie in ontvangst te nemen. Na een mooie slotgedachte over twee handen, werd de viering afgesloten met het zingen van het Lied van de Poorten het lied van het communieproject. Daarna maakte de fotograaf nog een mooie groepsfoto en ontvingen alle communicanten een klein presentje van de werkgroep. En natuurlijk hebben werd ‘Lang zullen ze leven’ voor ze gezongen!

Gefeliciteerd voor: Tijmen Dikmans, Babet Joore, David Kalinowski, Ian Baatjes, Jinte Koevoets, Guilherme Jespers, Lieve Fijneman, Pepijn de Meijer, Jinthe de Bruijn, Maud van Erk, Alessandra Kovalenkaite, Kotryna Kovalenkaite, Bram van der Veeke, Elise Rekkers, Jasmijn Ennecker, Liza Leidelmeijer, Luca van Straten, Linda Seelen, Tara-lynn Jansen en Jayson Maat.