Eerste Communieviering, parochiekernen Geertruidenberg & Raamsdonksveer 19 mei 2019

Op zondag 19 mei was het zover voor 18 kinderen uit de parochiekernen Geertruidenberg & Raamsdonksveer. De O.L.V. Hemelvaartkerk te Raamsdonksveer was voor deze feestelijke gebeurtenis weer prachtig versierd. En de kinderen waren gedurende zes kinderbijeenkomsten met behulp van het communieproject ‘BLIJF DIT DOEN’ goed voorbereid. Tijdens de generale repetitie was het verloop van de communieviering geoefend, dus ze waren er klaar voor!

Rond half tien arriveerde ze één voor één in de O.L.V. Hemelvaartkerk, en Wow wat zagen jullie er mooi uit!!! Na het aansteken van hun doopkaars, werden ze door hun ouders in het ‘Land van God’ aan de goede zorgen van Jessica toevertrouwd. Klokslag 10.00 uur kwamen de communicanten, vóór Pastoor John van der Laer uit onder de mooie bogen door, over de rode loper, de kerk in. Omdat ze plaats mochten nemen op het priesterkoor waren ze voor alle mensen in de kerk goed te zien. De viering kon beginnen. Fijn dat er zoveel familieleden, vriendjes, vriendinnetjes en bekenden in de kerk waren om dit grote moment mee te vieren. Gedurende de viering hadden alle communicanten een taakje, zoals een stukje voorlezen of helpen met het klaarmaken van de tafel. De eerste Lezing ‘Grijsdorp’ werd voorgelezen door Mary, het was muisstil in de kerk. Een prachtig verhaal over een dorpje waar echt alles grijs was, totdat er op een dag een kleurige ballon landt met kleurige kinderen. De Evangelielezing over vijf broden en twee vissen, was herkenbaar voor de kinderen omdat het ook in het voorbereidingsproject ‘Blijf dit doen’ voorkwam. Na de lezingen had de pastoor een kort gesprekje met de kinderen over de beide lezingen. Het mooiste en belangrijkste moment voor de communicanten is en blijft natuurlijk wanneer zij een voor een, door het gangpad naar voren lopen om vervolgens onder begeleiding van hun ouders, eventuele broertjes & zusjes voor de allereerste keer van pastoor John van der Laer de gewijde hostie in ontvangst te nemen. De viering werd afgesloten met het zingen van het Lied BROOD EN WIJN het lied uit het communieproject en natuurlijk werd er ‘Lang zullen ze leven’ voor ze gezongen Daarna maakte de fotograaf nog een groepsfoto. Na de viering ontvingen alle communicanten een klein presentje van de werkgroep, en de opa van Marie-Michelé en Céline had voor alle communicantjes een rozenkrans gemaakt!

De gehele Sint Elisabethparochie, maar in het bijzonder de parochiekernen Geertruidenberg en Raamsdonksveer, feliciteren bij dezen alle 18 communicanten. VAN HARTE GEFELICITEERD!

De werkgroep Eerste Heilige Communie bedankt kinderkoor Tinter en iedereen die deze viering mogelijk heeft gemaakt.