MISSIE was het thema van de derde bijeenkomst.

We beginnen iedere bijeenkomst met een korte terugblik op de vorige bijeenkomst. Jezus, heeft een missie. Wat betekent dat een missie hebben? Wat is jullie missie? Waar droom je van? Hoe wil je dat jou toekomst eruit zal zien? De kinderen mogen op een half wit papier in het werkboekje hun droom uittekenen, de andere helft moeten ze nog even leeg laten. Al gauw zijn ze allemaal ijverig aan het tekenen en inkleuren de dromen worden uitgetekend. Daarna lezen we het Bijbelverhaal, Jezus heeft een missie.

De drie evangelieverhalen uit het werkboekje is een huiswerkopdracht, daar komen we de volgende week op terug. Daarna komen we terug op onze missies, onze dromen. Hoe denken jullie dat het in het rijk van God zal zijn. En wat zijn dan nog de dingen die in onze wereld veranderen moeten, waar gaat het nog mis? Daarna mogen ze op de andere helft van het witte vel papier hun droom voor deze wereld tekenen…

 

Vuur! Het thema van de vierde bijeenkomst.

We beginnen iedere bijeenkomst met een korte terugblik op de vorige bijeenkomst. Hebben ze thuis de drie korte evangelielezingen gelezen? Jezus vergaf mensen hun zonden, hij genas de zieken, en hij heeft zelfs mensen weer levend gemaakt. En….Jezus had zijn leerlingen beloofd dat de Heilige Geest zou komen. Maar niet hoe dat de heilige Geest zou komen ze werden erdoor verrast. Ze hadden niet verwacht dat het zo’n spectaculair zou zijn, dat de geest in de vorm van vuur zou komen! We staan stil bij wat het VUUR bij hen oproept en we maken een ELF over vuur. We lezen het Bijbelverhaal ‘De komst van de heilige Geest’. Daarna leggen we een grote vlam van karton op de grond. Kennen ze iemand die net als de leerlingen is aangeraakt door het vuur van de heilige Geest? En ze mogen een kaarsje aansteken en deze persoon vernoemen of aan hem/haar denken als ze hun kaarsje op de grote vlam zetten.

De volgende bijeenkomst is dinsdag 6 november.