Deze keer was de bijeenkomst op 15 februari voor de ouders en de kinderen om 18.00 uur te Hank. Met aansluitend de kennismakingsviering in de O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen kerk te Hank 19.00 uur.

Vanaf 17.45 uur was de inloop in de kerk, waar Maria ze opving zodat we zeker om 18.00 uur konden beginnen. Want deze catechese momentjes zijn maar kort, en dan is het fijn dat we tijdig kunnen beginnen. En dat is gelukt omdat de ouders en de kinderen keurig op tijd waren!

Willy haalde de kinderen op in de kerk om ze mee te nemen naar het parochiezaaltje van Hank. Waar Elly en de pastoor al op ze stonden te wachten. Na het woord van welkom, gaf Willy het woord aan de pastoor. We maakten gezamenlijk het kruisteken en baden het Weesgegroet en het gebed tot je eigen Engelbewaarder. Dat de kinderen thuis ook keurig geoefend hadden. Deze bijeenkomst nam de pastoor hoofdstuk 2 door met de kinderen: Er bestaat maar één God”. Aan bod kwam onder andere: Wie of wat is God?; Welke zijn, zijn eigenschappen?; Hoe oud is God? en Waar is God?

De ouders in de kerk behandelden ondertussen, de doop van Jezus. Zij startten bij het doopvont alwaar ze uitleg kregen van Diaken Bornhijm. Daarna moesten ze verdeeld in groepjes wat vragen beantwoorden, zoals: Waarom hebben we ons kind laten dopen? Waarom kiezen we er nu voor om haar of hem deel te laten nemen aan de voorbereidingen op de Eerste Heilige Communie? En waarom laten we de kinderen in juni de Eerste Heilige Communie ontvangen? Gevolgd door het verhaal waar Jezus 40 dagen naar de woestijn ging om te vasten en waar de duivel Jezus probeerde te verleiden.

De kinderen sloten de bijeenkomst af met het bidden van het Onze Vader.

Hoogste tijd voor de kennismakingsviering, kinderkoor Tinter was al aan het warmdraaien en de kinderen zochten snel hun ouders op die al in de kerkbanken hadden plaatsgenomen. Tijdens de viering kregen de kinderen uitleg van Elly, met behulp van kleine stukjes tekst die ook in het boekje te vinden waren. Zodat thuis het verloop van de viering nog eens rustig doorgenomen kan worden. Ook mochten de kinderen met een klein versje, rijmpje of gewoon een kort stukje tekst zichzelf voorstellen aan alle mensen in de kerk. Altijd Leuk! En de groepsfoto die mag ik opnieuw maken. Knap, hoe goed jullie jezelf kunnen verstoppen!

12 communicanten gaan 7 juni om 10.30 uur de Eerste Heilige Communie ontvangen in de O.L. Vrouw Hemelvaartkerk te Raamsdonksveer.

En 6 communicanten gaan 14 juni om 10.30 uur de Eerste Heilige Communie ontvangen in de O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen kerk te Hank.

De volgende bijeenkomst is wederom voor de ouders en kinderen op 7 maart te Raamsdonksveer. Vanaf 17.45 uur inloop zodat we keurig op tijd kunnen beginnen.