Cursus kerkmuziek in drie bedrijven…

Muziek 03In het najaar gaat een korte bijspijkeringscursus van start voor iedereen die iets van doen heeft met muziek in de kerk en die de kerkmuziek een warm hart toedraagt.

Afgelopen juni hebben we op een zaterdagmorgen in Woudrichem een zeer geslaagde ‘Repertoiredag’ gehouden. Veel koorzangers en –zangeressen, begeleiders en dirigenten waren aanwezig, evenals pastor John van der Laer. Het was een fijne en goede organisatie daar in Woudrichem op een mooie locatie. Met de zaken die op de repertoiredag voorbij kwamen gaan we in drie ochtenden wat verder kijken.

Wat gaan we doen? We gaan zingen, discussiëren, becommentariëren en luisteren. We kijken naar de praktijk van alle dag in onze vieringen en hoe we een en ander daar in kunnen meenemen. Wat voor problemen kom je dan tegen? Hoe los je ze op?

En we denken na over wat er op ons afkomt in een tijd waarin de kerk snel kleiner wordt. Hoe kijken we naar de toekomst?

De bijeenkomsten zijn op dinsdagochtenden: 22 september en 6 en 20 oktober 2015. Waarschijnlijk in het Parochiezaaltje van Raamsdonksveer omdat daar ook een piano staat. Tijden: van 10.00 uur tot 11.30 uur.

De bijeenkomsten zijn een pilot voor het bisdom van Breda en ‘s-Hertogenbosch; afhankelijk van onze ervaringen zullen wellicht later ook elders in de beide bisdommen bijeenkomsten georganiseerd worden.  Dus: we staan in de kijkerd!

Denk niet: ja, dat weet ik ondertussen allemaal wel. Want een heleboel weet je (nog) niet én van in gesprek gaan met anderen doe je weer hele nieuwe ideeën op. Bovendien is het goed elkaar voortdurend te ontmoeten, zeker als het gaat om de kerkmuziek die ons toch na aan het hart ligt…! Kortom: van harte welkom bij deze intrigerende cursus, vol muziek, verdieping en inhoud.

Opgeven kan per mail door een mail te sturen naar aanmelden@sintelisabethparochie.nl. Je ontvangt dan begin september nadere informatie over de plaats.