Bericht van pater Frank Dirven

Dirven, FrankAan de vrienden van de St Elisabeth parochie, Breda diocees. 17 april ‘15

Lieve parochianen van de vele dorpen en tehuizen, vrienden pastores.

Vanuit het mooie Limburg wil ik u allen een bericht sturen om u te danken voor de lieve woorden en gebeden en attenties bij mijn afscheid van de St Elisabeth parochie.

Ik vond het heel fijn dat ik een aantal jaren geleden werd gevraagd door confrater Piet Kramer om hem te vervangen in deze gelovige gemeenschap, toen hij gevraagd werd zijn missiewerk in India voort te zetten.
Sindsdien is er gaande weg in de tijd een band gegroeid van “herder en kudde”.

Ik mocht samenwerken met priester en diaken en pastorale werkers van de St Elisabeth parochie.  Dat was altijd vreedzaam en inspirerend.
Ik vond het steeds fijn in de diverse kerken en huizen te mogen voor gaan.

Nadat ik medisch behandeld werd in 2009 kon ik slechts eenmaal per dag of avond voor gaan, maar steeds waren die liturgische vieringen goed verzorgd door koster, lectoren, misdienaars, bloemisten en koorzangers met organist of pianist.

Hierbij ontbrak nog een priester en die rol ben ik blij dat ik die als roeping kreeg in mijn leven en daardoor mocht werken aanvankelijk in Ghana en later in Nederland.

Nadat werken in Ghana door een stammenstrijd ter plekke even onmogelijk werd gemaakt en vanwege het gebruik van vele talen ginder, waardoor elders werken niet snel mogelijk was,  besloot ik, nadat de vrede was terug gekeerd toch in Nederland te blijven omdat hier een tekort aan priesters is, jammer genoeg.

Dat was een reden waarom u een missionaris aan de altaren zag staan. Maar ik denk dat het altijd goed is voor een gelovige gemeenschap om missionair te denken, en dat geldt zeker ook voor ons in deze dagen nu mensen van vele landen huis en thuis moeten verlaten en elders veiligheid, onderdak en werk moeten zoeken.

Sinds ruim een week, sinds 7 april, ben ik in Heythuysen waar een veertigtal oudere confraters wonen en ik kan hen in sommige gevallen van dienst zijn en  dat zal de komende jaren mijn doel of misschien mijn apostolaat zijn.
Dat is ook een verschijnsel dat in de politiek nu speelt.

U stuurde kaarten, uw doneerde voor steun aan priesters in Ghana via mij, en u bad voor mijn geluk. Ik dank u oprecht voor al uw attenties.

Blijven we voor elkaar bidden en proberen wij, waar dat kan dienend en biddend de Kerk trouw te zijn en zo te werken aan het apostolaat waarin Jezus zelf ons is voor gegaan.

God zegene u allen.

Met vriendelijke groet,  Pater Frank Dirven.